FOTO  Održana konferencija za novinare gradonačelnika Kraljevića i predsjednika Gradskog vijeća Topića

press široki gradsko vijeće
O radu tijela gradske uprave, projektima koji su završeni u proteklih godinu dana, ali i o projektima koji su u tijeku i koji tek trebaju da se realiziraju govorio je gradonačelnik Miro Kraljević. O radu Gradskoj vijeća u proteklih godinu dana i programu obilježavanja Dana grada govorio je Vinko Topić predsjednik Gradskog vijeća.

Govoreći o projektima koji su realizirani u proteklih godinu dana, kao i onima koji su u tijeku gradonačelnik Kraljević je između ostalog istaknuo: „Krajem mjeseca travnja završen je višemilijunski projekt rekonstrukcija sustava za navodnjavanje u Gradu Širokom Brijegu, a kojega u cijelosti financira Svjetska banka. U sklopu projekta rekonstrukcije i proširenja sustava za navodnjavanje rekonstruiran je akvadukt na rijeci Lištici.

Početkom mjeseca svibnja završeni su radovi na izgradnji kanalizacijskog kolektora "B" - II. faza u gradskim područjima Oklaji i Njivice. U tijeku su radovi na izgradnji kanalizacijskog kolektora „C". Ova faza radova obuhvaća zapadni i istočni krak izgradnje kolektora. Zapadni krak LOT 1 obuhvaća dionicu od škole na Lisama do Gedžine strane i dalje prema zaobilaznici, potom od škole na Lisama prema tvrtki 'Mepas' i dalje prema zaobilaznici (do pročistača).

Istočni krak LOT 2 obuhvaća dionicu od vrha Gedžine strane prema tvrtki 'Sjemenarna' i novom naselju ispod zaobilaznice, pa do crpne stanice, te se vraća do Svadbenog salona 'Široki' gdje se veže na zapadni krak. Također su u proteklih godinu dana nastavljeni radovi na izgradnji lokalnih vodovoda čija se vrijednost mjeri u milijunima konvertibilnih maraka. Brojni su projekti po mjesnim zajednicama i naseljima od održavanja do sanacije, rekonstrukcije i izgradnje lokalnih cesta, školskih i drugih javnih objekata, koji su naša trajna zadaća". Gradonačelnik Kraljević je također istaknuo da je planirano u narednom periodu urediti središte grada, te završiti vodosnadbjevanje u svim mjesnim zajednicama.

O radu Gradskog vijeća u proteklih godinu dana i o programu obilježavanja Dana grada i proslave blagdana Velike Gospe govorio je Vinko Topić predsjednik Gradskog vijeća istaknuvši: „I ove godine na Svečanoj sjednici ćemo dodijeliti javna priznanja Zlatne plakete "Grb grada Širokog Brijega". Priredili smo i prigodan kulturno-zabavni program nekoliko dana prije, kao i na sam Dan grada i blagdan Velike Gospe koji smo uskladili s programom Devetnice Velikoj Gospi." Topić je istaknuo odličnu suradnju s gradonačelnikom Kraljevićem, kao i gradskim vijećnicima kojima je zahvalio na suradnji u protekle četiri godine.