FOTO  ODRŽAN KONCERT HKUD-a HERCEGOVAC „MOMCI SREBRO, A DJEVOJKE ZLATO“

Široki Brijeg, siroki

U dvosatnom programu posjetitelji su uživali u plesovima iz Dalmacije, hrvatske Posavine, Slavonije, bosanske Posavine, Like, ciganskim plesovima, plesovima Makedonije i izvornim plesovima Hercegovine, i na kraju programa šopski cobanski plesovi u izvedbi mladih folkloraša-gimnazijalaca pod vodstvom prof. Ljube Milicevica, te u izvornim pjevanjima gange i becarca onih malo starijih i nastupu širokobrijeških dukata.

Prema rijecima organizatora tri su razloga za organiziranje ovog koncerta i to: proslava 100-e obljetnice cuvene fra Didakove „Spomenice“ poslane austrougarskom ministru kojom ga je upozorio na teško stanje hrvatskog puka i svecanstva u Hercegovini, zatim dodjela zlatne plakate Interstas od strane turistickih novinara Europe predsjedniku društva Jerki Sesaru i velikog jubileja tj. 50 godina od prvog nastupa umjetnickog voditelja drušva Ljube Milicevica i Bože Baraca.

Tim povodom u ime Opciskog nacelnika Mire Kraljevica monografiju Širokog Brijega  predsjedniku društva Jerki Sesaru, te umjetnickom voditelja drušva Ljubi Milicevicu i Boži Baracu, urucio je Ivo Sliškovic šef odsjeka za društvene djelatnosti. Ulaz na koncert bio je dobrotvorni prilog za rad i funkcioniranje društva, a na ulazu su se mogli kupiti i aranžmani koje su izradili clanovi društva. Voditeljica koncerta „Momci srebro, a djevojke zlato“ bila je Željka Šaravanja.