Nova infrastruktura u Gospodarskoj zoni Trn (Široki Brijeg) donijet će nova radna mjesta

trn, Široki Brijeg, gospodarska zona
... a postojeća prometnica u dužini od 100 metara proširena je na puni profil. Izvedeni radovi su ukupne vrijednosti 83.991 KM, a sredstva su osigurale Vlade FBiH i Švicarske putem projekta integriranog lokalnog razvoja kojega provodi UNDP. Javni natječaj za grant sredstva za razvoj poduzetništva i obrta raspisalo je Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta. Po završetku natječajne procedure sredstva su odobrena za projekte poduzetničkih zona u ukupno 12 jedinica lokalne samouprave, među kojima i Gradu Širokom Brijegu.

U povodu završetka radova na asfaltiranju glavne prometnice u Gospodarskoj zoni 'Trn' gradonačelnik Miro Kraljević je izjavio:

„Izgradnja i infrastrukturno uređenje Poduzetničkih zona je vrlo važna aktivnost za jačanje gospodarstva i rast zaposlenosti što je Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta na vrijeme prepoznalo, a nadam se da će se poticanje razvoja poduzetničkih zona nastaviti i ubuduće".

Završetkom navedenih radova postupno se stvaraju bolji uvjeti za razvoj poduzetništva i otvaranje novih poduzeća. Tvrtkama koje su već u zoni stvoren je povoljniji ambijent za daljnji razvoj, za što je dobar primjer proširenje proizvodnih kapaciteta tvrtke FEAL i upošljavanje više od 30 novih djelatnika.

abcportal.info