Mažoretkinje Široki apsolutne prvakinje BiH

Oko 1000 mažoretkinja iz 12 gradova (Široki Brijeg, Mostar, Grude, Tomislavgrad, Livno, Uskoplje, Glamoč, Novi Travnik, Tuzla, Kiseljak, Žepče i Rama) danas je bilo u Rami gdje je održano 11. državno prvenstvo Saveza mažoretkinja FBiH. Glavne favoritkinje bile su mažoretkinje Široki koje su taj epitet danas i opravdale.

Mlade Širokobriježanke natjecale su se u svih 14 kategorija i osvojile 10 zlatnih i 4 srebrne medalje.

Seniorke su osvojile zlato u svim formacijama i neformacijama. Zlato su osvojile u formacijama štap i pom-pon te u neformacijama: solo štap, duo štap, solo pom-pon i duo pom-pon.

Juniorke su u formaciji štap osvojile srebro, dok su u formaciji pom-pon osvojile zlato. U neformacijama duo štap zlato, solo štap srebro, duo pom-pon srebro, solo pom-pon zlato.

Najmlađi sastavi, kadeti, u formacijama štap osvojile su zlato, a u pom-ponu srebro.

U telefonskom razgovoru za portal Jabuka.tv, trenerica širokobrijeških mažoretkinja, Maria Topić-Ramljak rekla je sljedeće: "Preponosna sam i najsretnija na svijetu! Uz sve (ne)uvjete osvojiti sve! Čestitam curama na ovom sjajnom uspjehu i ovo im velika nagrada za sav uloženi trud."

Mostarske mažoretkinje su osvojile 3 zlata, 7 srebrnih i 1 broncu.

Nakon povratka iz Rame, na središnjem trgu u Širokom Brijegu roditelji i prijatelji su dočekali prvakinje gdje je uslijedila pjesma i ples. Nakon zajedničkog fotografiranja, slavlje se preselilo na trg Gojka Šuška.