MUP ŽZH: Uspješna intervencija MUP-a ŽZH na osiguranju utakmice u Širokom Brijegu

...intervenciju prilikom osiguravanja premijerligaške nogometne utakmice između NK Široki Brijeg i HŠK Zrinjski, koja se s početkom u 15:00 sati održavala na stadionu Pecara u Širokom Brijegu.

Naime, tijekom prvog poluvremena sudac je u dva navrata prekidao utakmicu zbog toga što su gostujući navijači, koji su se nalazili na istočnoj tribini stadiona, na teren bacili veću količinu pirotehničkih sredstava.

Nakon što je delegat utakmice donio naredbu da se isprazni istočna tribina policijski službenici to su i učinili u najkraćem mogućem roku. Policijski službenici ispraznili su istočnu tribinu, te su gostujuće navijače, njih oko 500, od kojih je dobar dio u Široki Brijeg stigao neorganizirano, s osobnim vozilima, ispratili do granice Županije Zapadnohercegovačke i HNŽ-a.

Prilikom intervencije nije se dogodio ni najmanji incident, nitko nije ozlijeđen i nije došlo do oštećenja javne imovine kao niti imovine građana. Napominjemo, policijski službenici snimali su navijače tijekom bacanja pirotehničkih sredstava i u suradnji s policijskim službenicima MUP-a HNŽ-a poduzimaju se potrebne radnje u cilju identificiranja i sankcioniranja istih, navodi se iz MUP-a ŽZH.