Izabrano novo vodstvo Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg

Izabrano novo vodstvo Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg

Na Izbornoj skupštini Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg održanoj u utorak (sinoć) u Narodnoj knjižnici izabrano je novo vodstvo za sljedeće četverogodišnje mandatno razdoblje.

Jednoglasnom odlukom nazočnih članova povjerenje za novi mandat na čelu Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg dobio je dosadašnji predsjednik Gojko Jelić.

Za nove članove Predsjedništva Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg izabrani su: Andrija Zeljko, Ivan Dugandžić, Ivan Kraljević, Marija Lovrić, s. Zorica Jurilj i Željka Šaravanja, prenosi jabuka.tv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadzorni odbor Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg čine njegovi nekadašnji predsjednici: Blanka Kraljević, Jerko Ivanković i Predrag Kožul.

U ime predsjednika Središnjice Matice hrvatske Stipe Botice nazočne je pozdravila liječnica i akademkinja Ljerka Ostojić, ujedno i članica Glavnog odbora Matice hrvatske te predsjednica susjednog Ogranka Matice hrvatske Mostar.

Želim da Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg, kao i svi naši dragi ogranci u zavičaju, domovini i inozemstvu, s puno sestrinske sloge i ljubavi i dalje zajednički djeluju na promicanju nacionalnog i kulturnog identiteta u područjima umjetničkog, znanstvenog i duhovnog stvaralaštva, gospodarstva i javnog života, kazala je Ostojić.

Na Izbornoj skupštini nazočnima su se obratili i predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić te gradonačelnik Grada Širokog Brijega Miro Kraljević, koji su pohvalnim riječima govorili o značaju Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg, obećavši kako će nastaviti podupirati njegovo djelovanje i angažman njegovih članova, navodi se na službenoj stranici Grada Širokog Brijega.