FOTO  Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ proslavila 7. rođendan ispred širokobriješke crkve

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać", fra Mladen Hrkać, koncert
Tradicionalno obilježavanje rada i djelovanje humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać" je okupilo više od 1500 posjetitelja ispred crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu.

Događaj su nezaboravnim učinili glazbenici Radojka Šverko, Stijepo Gleđ Markos, prof. Vladimir Babin, Infinitas i Dominik Lučić, fra Marin Karačić, Stjepan Lach, sestre Darija i Annamaria Ramljak te Đuro Ravenšćak koji su izveli neke od najpoznatijih duhovnih skladbi kao što su Prva ljubav, Dubine, Ti si mene prvi ljubio, Ave Maria i Amazing Grace. Posjetitelje su posebno razgalile skladbe Ljubim te do bola i Tvoja ću ostat u izvedbi Radojke Šverko u pratnji prof. Vladimira Babina.

„Ja osobno već dugo nisam bila ovako uzbuđena pred neki koncert i osjetila toliku povezanost s publikom, gdje smo svi zajedno bili fokusirani na plemenitost, ljubav, dobrotu i pomaganje. Pljeskali smo, pjevali smo, plakali smo. Bože, koliko dobrote i ljepote na jednom mjestu. Jedno uistinu nezaboravno iskustvo i zahvaljujem se humanitarnoj udruzi što su me uključili u njihovu plemenitu obitelj. Malo je reći da mi je bila iznimna čast i zadovoljstvo dati dio sebe i htjela bi da svi shvate da je dovoljna jedna kap da bi napravili velike stvari," izjavila je Radojka Šverko.

Stijepo Gleđ Markos, poznati dubrovački tenor koji je prvi put nastupio pred širokobriješkom publikom, nije krio zadovoljstvo, zahvalnost i oduševljenje veličanstvenim ambijentom i događajem.
„Zahvalan sam dragom Bogu što mi je dao priliku da prisustvujem ovom velikom i važnom događaju u radu Udruge koja već punih 7 godina ostavlja neizbrisiv trag u životima tisuća i tisuća ljudi. Neobično je to kad te Gospodin dovede ka onim koji pomažu druge, jer i sam već dugi niz godina kroz glazbu donosim radost i ljubav svojim bližnjima u potrebi. Prvi put sam u Širokom Brijegu i duboko u srcu osjećam da neće biti zadnji put.", istaknuo je Stijepo Gleđ Markos.

Sav prihod od dobrovoljnih priloga je usmjeren za fond projekta Dom fra Mladen Hrkać u okviru kojeg će Udruga nastaviti sa pružanjem inovativnih i visokokvalitetnih socijalnih usluga s ciljem pomaganja najranjivijim korisničkim skupinama s područja Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

Koncert se održao pod visokim pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Županije Zapadnohercegovačke i Grada Širokog Brijega, a događaj je okupio brojne uglednike iz vjerskog, kulturnog, političkog, sportskog i društvenog života.

U realizaciji događaja su svoju podršku dale brojne tvrtke na čelu sa glavnim sponzorima događaja JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar i JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar.