'Hrvatska zvona' održala tribinu u Širokom Brijegu

Hrvatska žena  , Široki Brijeg
Na tribini su govorili profesor Marko Tokić, predsjednik spomenute Udruge, zatim fra Mario Knezović i Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke.

Dobra posjeta i zanimanje za tribinu su okupljene držali više od dva sata na svojim mjestima. Govornici su ukazivali na probleme koji opterećuju hrvatski narod u BiH te iznosili svoje viđenje rješenja istih. Fra Mario Knezović je u svojem izlaganju ukazao na potrebu kršćanskih vrednota u politici te potrebu mijenjanja starog mentalnog sklopa našeg ponašanja koji je ostao unutar nas. Ljudi se mijenjaju na mjestima ali mentalni sklopovi ostaju isti i nema nikakvih promjena jer sve ostaje isto- rekao je fra Mario.

Marko Tokić je u svojem nadahnutom govoru pokušao obuhvatiti i dotaknuti cijelo političko razdoblje od dolaska demokracije do današnjih dana. Nije štedio alijansu i platformašku izdajničku vlast u kojoj je bilo Hrvata koji nisu imali glasove hrvatskog naroda. Ukazao je i na mlakost trenutne legitimne hrvatske politike u BiH koja pršti optimizmom iako za to nema nikakvog razloga. Bilo je riječi i o važnosti HNS-a koji ima potencijal ukoliko se stvari poslože na pravi način. Također je rekao da udruga Hrvatska zvona podupire HRS.

Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke je u svojem govoru naznačio potrebu za promjenama a one dolaze onda kad počnemo mijenjati stvari od samog dna prema vrhu. I on se dosta negativno osvrnuo na alijansu i platformaše, Živka Budimira ali i na činjenice da i sadašnja legitimna hrvatska politika u vlasti nije učinila puno na zaštiti prava hrvatskog naroda. Imali su četiri godine da riješe i pokrenu brojna pitanja no ne možemo biti zadovoljni. Napomenuo je i da su podignute masovne optužnice protiv hrvatskih branitelja i generala baš kad su na vlasti legalni predstavnici hrvatskog naroda a na čelu ministarstva koje podiže optužnice sjedi Hrvat. Nije bilo prave reakcije na takve kaznene progone protiv hrvatskih branitelja.

Uslijedila su pitanja iz publike na koja su govornici odgovarali.

ABCportal.info