HRS: Ovo je parazitska vlast koja želi živjeti na račun budućih generacija

HRS
HRS
Trenutna vladajuća struktura u Širokom Brijegu najneuspješnija je u zadnja dva desetljeća. Jedino po čemu će se pamtiti ovaj period biti će povećanje zaduženja, povećanje parafiskalnih nameta, rastezanje rokova i nepromišljena rasprodaja javnog dobra i podjela Širokog Brijega na podobne i nepodobne.
Ovo je jedina vlast u BiH koja je u stanju povećavati zaduženja, a da ne zna objasniti kome godišnje kroz „grantove pojedincima" podijeli više od milijun maraka i zašto uvijek probija rokove radova. To se posebno odnosilo na izgradnja kanalizacijskog kolektora „B" - II. faza u gradskim područjima Oklaji i Njivice gdje se već dosta kuća „divlje" priključilo na mrežu iz koje fekalne vode završavaju izravno u rijeci Lištici. Kolika je odgovornost vlasti za brigu žitelja najbolje svjedoči činjenica da zbog toga nitko nije sačinio ni zapisnik a kamoli zbog toga odgovarao. Nije ni čudno što je povećan broj karcinoma, posebno su ugroženi žitelji donjeg toka rijeke Lištice!?
Od obećanja stotine novih radnih mjesta (sjetite se samo smilja, a sada se spominju rajčice) širokobriježani su dobili samo nove oglase za zapošljavanja stranačkih aktivista HDZ u državne institucije i poduzeća.
Ovakva Vlast u Širokom Brijegu novim zaduženjem stvara iluziju stabilnosti koja želi živjeti na račun budućih generacija. Novo zaduženje od 3.000.000 milijuna je, zapravo, "krpljenje budžetskih rupa" i vodi u ponor jer je vlast upropastila sve što se moglo upropastiti u Širokom Brijegu, a posebno privredu (manipulirajući smiljem).
Nova zaduživanja građana dokaz su neuspjeha gradskih vlasti u provođenju reformi kao primjer i dalje navodimo kako je porez na ime tvrtke sa sjedištem u Širokom Brijegu najskuplji u BiH. Umjesto da reduciranjem parafiskalnih nameta potiče otvaranje firmi, vlast ovim nametima koji su i do tri puta veći nego u ostalim općinama županije tjera gospodarstvenike da sjedišta tvrtki otvaraju u drugim općinama.
Ovo govori o odsustvu bilo kakve vizije i plana unutar vlasti u Širokom Brijegu da se stabilizacija proračuna osigura na bilo koji drugi način osim dodatnim zaduživanjem.
Širokobriješki poduzetnici teško pa nikako ne mogu dobiti poslove u gradu, tako i u ovim novim zaduženjima i investicijama rade svi samo ne poduzetnici Širokog Brijega.
Ovakvim potezima širokobriješki vlastodršci bacaju pijesak u oči Širokobriježanima, ta ništa se drugo i nije moglo očekivati od vlasti čiji je najveći problem kako zbrinuti premijersku i ministarsku, gradonačelničku djecu,braću, rođake, zetove, kumove zbog jedne sinekure. Nigdje stvarnog kresanja troškova. O razvoju se, dakako, i ne šapuće. Nigdje "grada za čovjeka", nigdje žitorodnih polja i obećavanog blagostanja.
Županijski Odbor Hrvatske republikanske stranke ŽZH