Hercegovačka ljubavna priča: Rođendan slave na isti dan, a u braku su 62 godine!

Hercegovačka ljubavna priča: Rođendan slave na isti dan, a u braku su 62 godine!
Anica 85., a Pero 83. rođendan. Zanimljivo je da su životni partneri rođeni upravo na isti datum, 29. ožujka, a u braku su čak 62 godine!

Kada je ekipa portala Jabuka.tv došla pred obiteljsku kuću u Buhovu, ugodno smo bili iznenađeni brojnom rodbinom, a kada smo popričali sa Anicom i Perom, saznali smo da imaju sedmero djece, 19 unučadi i 16 praunučadi!

Upravo su im oni priredili veliku proslavu rođendana koja je prošla u odličnoj obiteljskoj atmosferi prožetoj druženjem, pjesmom, šalom i prisjećanjem na neka davna vremena.

Vitalni Pero u razgovoru za portal Jabuka.tv pohvalio se kako je godinama radio u Domu zdravlja kao medicinski tehničar dok je supruga Anica bila kući. "Cijeli život smo tu. Zato nas i ima toliko" dodao je kroz smijeh vidno raspoloženi Pero.

Promatrajući ih, nismo vidjeli ni traga ove suvremene romantične nježnosti. Naprotiv, iz njih je zračila neka smirenost, koja se sreće samo kod ljudi koji su mnogo vremena proveli zajedno. Ljubav na hercegovački način.

U razgovoru s članovima obitelji doznajemo da su odgajani u duhu starih hercegovačkih vrijednosti, vjere i važnosti obitelji. Jedan od sinova živi u blizini, a i ostala djeca ih redovno posjećuju, tako da su Anica i Pero rijetko sami.

Njihov najmlađi sin, Željko (47), rekao je za portal Jabuka.tv da se cijela obitelj redovno sastaje za Uskrs i Božić. "Bude nas i po trideset." govori, i dodaje "Najčešće se sastanemo kad pečemo janje."

Veseli smijeh i pošalice kojima smo svjedočili pokazali su nam i da su humor i optimizam važan dio njihove obiteljske priče i preživljavanja i odgoja u surovoj hercegovačkoj stvarnosti.

Jabuka.tv