FOTO  Frama Široki Brijeg proslavila 25 godina postojanja

Frama, Široki Brijeg

Frama Široki Brijeg svečano je obilježila 25 godina postojanja. Proslavi je prethodila dvodnevna duhovna obnova koju je predvodio don Damir Stojić i Božja Pobjeda.

Geslo ove proslave koja je trajala od 23. do 25. kolovoza bilo je „…i oni pođoše za Njim“.

Zadnji dan proslave započeo je u 16 sati uvodnim pozdravima, predstavljanjem himne i monografije Frame. Voditelji programa bili su Ante Naletilić i Marko Topić.

Himnu naziva „Hvala Ti“ povodom ove obljetnice napisala je i uglazbila nekadašnja članica širokobriješke Frame, Ivana Hrkać.

Nakon predstavljanja himne i monografije, slijedio je nagovor fra Sretana Ćurčića, bivšeg duhovnog asistenta Frame, a nakon njega svoje svjedočanstvo podijelio je fra Luka Ćorić, nekadašnji framaš.

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je fra Marin Karačić, područni duhovni asistent Frame Hercegovina, te bivši predsjednik i član Frame Široki Brijeg.

„Svatko od nas je jedan mozaik. Svatko od nas ima svoju priču. I uistinu želim da taj komadić sebe nikada ne izgubite. Gdje god odete, gdje god pođete, da uvijek možete doći na ovaj Široki Brijeg i staviti tu svoju kockicu na ovo mjesto. Da možeš staviti onaj svoj dio puzzle u ovu puzzlu. Da će uvijek biti mjesta za tebe, da ćeš se uvijek tu osjećati dobrodošlo, da ćeš se osjećati kao kod kuće. I kao što kaže ona pjesma, hvala ti Gospodine na ovoj drugoj obitelji, jer Frama to uistinu i jest.“, rekao je fra Marin u svojoj propovijedi.

Nakon misnog slavlja održan je koncert duhovne glazbe na kojem su nastupali: Frama Posušje, fra Zvonimir Pavičić, grupa Zizili, fra Marin Karačić i zbor Frame Široki Brijeg.

Uz koncert, prikazan je i dokumentarni film snimljen povodom ove obljetnice.

„Hvala Gospodinu na ovom daru i ovoj milosti, na neizmjernoj ljubavi koja je prije 25 godina pokrenula priču koja se zove Frama Široki Brijeg.“, izjavio je duhovni asistent Frame Široki Brijeg, fra Augustin Čordaš.

Frama Široki Brijeg spada u red starijih Frama u Bosni i Hercegovini gdje je druga po redu. Osnovana je 1994. godine, a od tada kroz nju je prošlo tisuće mladih koji su se u proteklih 25 godina izgrađivali kroz Framu. Danas broji preko 120 članova, a otprilike isto toliko broje i članovi Malih i Velikih Glasnika sv. Franje. Trenutni duhovni asistent je fra Augustin Čordaš.

Frama djeluje kroz devet sekcija, a osim njih tijekom godine pokreće razne akcije kojima pomaže siromašnima, mnogim udrugama i župi.

 

-Marija Jelić/HERCEGOVINA.info