FOTO  Šahisti Željko Bogut i Aleksandra Dimitrijević najbolji športaši Širokog Brijega u 2010. godini

..., a za najuspješniju športašicu proglašena je Aleksandra Dimitrijević također članica Šahovskog kluba Široki Brijeg.

Željko Bogut je aktualni prvak Bosne i Hercegovine u šahu, kapetan reprezentacije BiH na Olimpijskim igrama i osvajač nekoliko jakih međunarodnih turnira u šahu u prošloj godini i jedan od najzaslužnijih za dolazak Garija Kasparova u Široki Brijeg. Aleksandra Dimitrijević članica Šahovskog kluba Široki Brijeg je kao reprezentativka BiH imala uspješan nastup na Olimpijskim igrama u Rusiji, osvojila nekoliko prvih mjesta na turnirima u prošloj godini i uspješno vodi školu šaha u Širokom Brijegu. Željko Bogut se u ime najuspješnijih športaša Širokog Brijega zahvalio ocjenjivačkom žiriju i Športskom savezu općine Široki Brijeg na dodijeljenim priznanjima.

Nagradu za najuspješniju momčad u 2010., drugu godinu zaredom dobio je HKK Široki TT kabeli višestruki prvak Bosne i Hercegovine. Nagradu je iz ruku Visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu Valentina Inzka primio Ante Suton predsjednik HKK Široki TT kabeli. Za najuspješnijeg trenera u prošloj godini proglašen je Ivan Velić trener HKK Široki TT kabeli. Tradicionalni 10. izbor najuspješnijih športaša općine Široki Brijeg za 2010., koji se održao u hotelu „Park" u organizaciji Športskog saveza općine Široki Brijeg prigodnim riječima je otvorio pokrovitelj izbora Općinski načelnik Miro Kraljević koji je između ostalog istaknuo da su širokobriješki športaši najbolji i najuspješniji promotori Širokog Brijega ne samo u Bosni i Hercegovini nego i diljem Europe gdje već više od 10 godina redovito  uspješno nastupaju. Nazočnima su se prigodnim riječima obratili Valentin Inzko Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu, Velimir Pleša Generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru i počasni građanin Širokog Brijega, predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić i Predrag Naletilić-Cobra predsjednik Upravnog odbora Športskog saveza koji je Visokom predstavniku za Bosnu i Valentinu Inzku uručio dres HKK Široki TT kabeli.

Posebna priznanja za dugogodišnji izniman doprinos u razvoju i promicanju širokobriješkog športa dobili su Josip Bevanda, Marko Knezović-Ćopo i Žarko Skoko. Posebna priznanja za razvoj i popularizaciju športa u 2010. godini dobili su: Sportska udruga „Fair play", Sportsko-rekreakcijski centar „Đulić" i Navijačka udruga „Škripari". Posebnu nagradu za Fair play dobio je Ivan Grgat košarkaš HKK Široki TT kabeli.  

Najuspješniji športaš junior u prošloj godini je Luka Šakota iz Atletskog kluba Široki Brijeg, a za najuspješniju športašicu juniorku u prošloj godini proglašena je Stefani Prkić iz Kick boxing kluba Široki. Nada godine u kategoriji djevojčica do 14 godina je Anđela Soldo iz Karate kluba Široki, a kod dječaka Ivan Kvesić iz Karate kluba Široki Brijeg. Priznanje je dodijeljeno i glavnom sponzoru Izbora športaša godine Svadbenom salonu „Jabuka". Priznanje pobjedniku malonogometne Lige mjesnih zajednica mjesnoj zajednici Kočerin je uručio Dario Knezović predsjednik Natjecateljskog povjerenstva Malonogometne lige mjesnih zajednica općine Široki Brijeg. Izbor športaša godine svojim nastupom su uveličali klapa Dobrkovići i voditelj Mario Marušić. Športski savez općine Široki Brijeg, još jednom je potvrdio da je najbolji Športski savez u Bosni i Hercegovini jer je besprijekorno organizirao jubilarni 10. izbor za najuspješnije športaše u 2010. godini. Svečanost proglašenja najboljih športaša Širokog Brijega uživo je prenošen preko www.hercegovinalive.com