FOTO  Najbolji igrač NLB-a Chester Mason posjetio djecu s poteškoćama u razvoju

Slobodan Karačić, ravnatelj doma „Marija naša nada“ zahvalio se Masonu na uručenoj donaciji i darovima

-   Mason nije samo dobar košarkaš već i dobar čovjek koji ima volje posjetiti i pomoći ovu djecu koja trebaju našu pomoć. Drago mi je da ima takvih ljudi, a bilo bi mi još draže da se i ostali sportaši iz našeg grada sjete onih kojima je potrebna pomoć i dođu vidjeti i upoznati ove naše mališane.- rekao je ravnatelj Karačić , te Masonu uputio iskrenu zahvalu za donaciju uz želju da ga prati zdravlje i uspjeh na sportskom polju i zaželio Sretan Uskrs Masonu i njegovoj obitelji.

 

 

Pitali smo Masona o njegovim dojmovima posjete ovoj ustanovi, te o njegovim promišljanjima života i vjere.

 

-   Doći i vidjeti ovu djecu je doista lijepo. Presretan sam što sam ih bar malo upoznao, oni su mi uljepšali ovaj dan. Ja sam osoba koja često želi pomoći ljudima kojima pomoć treba. Tako radim i u Americi kroz svoju udrugu koju imam tamo. Djeca su blago i meni nešto posebno. Moj život nije košarka, Bog mi je samo dao blagoslov da mogu igrati košarku da bih tako mogao pomagati ljudima. Košarka nije na prvom mjestu, iako sam proglašen MVP NLB-a isto tako važno mi je biti dobar i koristan čovjek i izvan sportskog terena. Zapravo sa svima nama Bog ima svoje planove. Ovu prekrasnu djecu Bog je poslao s nekim razlogom i cijelo vrijeme drži svoju ruku nad njima. Ova djeca su anđeli i sveci zato ih volim, mogu osjetiti kako se raduju svakom čovjeku, svakom susretu.- rekao je Mason za ABCportal.

 

 

Na kraju ovog druženja gdje je Mason obišao cijeli prostor doma i gdje su ga upoznali sa programom rada s djecom koja su smještena u domu (njih 35), ravnatelj Karačić je Masonu darovao par prigodnih darova, jednog anđela koja su radila djeca, jednu kemijsku olovku s kojom bi , kako je rekao ravnatelj, volio da Mason potpiše novi ugovor sa Širokim. Mason je rekao da ne bi imao ništa protiv. Na kraju je dobio i krunicu koju je blagoslovio fra Jozo Zovko, a Mason je pokazao da on već dugo nosi sličnu krunicu oko svog vrata koja ga štiti. Na kraju je ovaj poznati sportaš zaželio svim Širokobriježanima i ljudima dobre volje Sretan Uskrs.

 

ABCportal.info (FOTO Ivan RAMIĆ)