Dvojica hrabrih planinara probili se do Crnih Lokava i donijeli pomoć bolesnima

Elementarna nepogoda, snijeg, Crne lokve, Rade Šaravanja, Branko Bago, snijeg, Široki Brijeg
Rade Šaravanja iz Širokog Brijega i Branko Bago iz Posušja, inače članovi Hrvatskog planinarskog društva Pločno odvažili su se probiti do potpuno blokiranog i zametenog sela na sjeverozapadu širokobriješke općine da bi starijim i bolesnim i u češćem slučaju usamljenim osobama donijeli osnovne lijekove, čaj te nešto osnovnih životnih namirnica.

-Bilo je teško se probiti do Crnih Lokava jer je snijeg visok preko metra i sve je doslovce zavaljeno, bura je nosila smetove snijega pa se bilo teško orijentirati, no nismo odustali i uspjeli smo se probiti do ovog zametenog sela- rekao je novinaru ABCportala Rade Šaravanja, također je napomenuo da su na svojim skuterima poveli i dvojicu radnika koji se nisu mogli probiti do svojih ralica blokiranih u rudnicima boksita u okolici Crnih Lokava, pa su radnici po dolasku odmah počeli sa čišćenjem snijega sa ceste prema Ljubotićima.

Ova dvojica hrabrih i humanih ljudi nastavljaju svoju akciju obilaska najudaljenijih odsječenih sela i zaselaka kako bi dostavili lijekove i najosnovnije namirnice starim i nemoćnima koji su u velikoj potrebi. Nakon posjete ovih zametenih sela dalje imaju u planu sa svojim kolegama izvući jednu obitelj iz Dubrovnika koja se nalazi na planinskom području Blidinja. Jedan od članova obitelji ima teže probleme sa zdravljem te ga je potrebno hitno izvući te otpremiti u bolnicu na liječenje.

ABC portal.info