FOTO  DIJAMANTNI PIR Ljubica i Stanko Ljubić iz Uzarića proslavili 60 godina braka

DIJAMANTNI PIR Ljubica i Stanko Ljubić iz Uzarića proslavili 60 godina braka
Obitelj Ljubić

Bračni par iz Uzarića, Ljubica (82) i Stanko(85) Ljubić su u nedjelju, 1. ožujka 2020. godine proslavili dijamantni pir, odnosno velikih 60 godina braka.

29. veljače davne 1960. godine, Ljubica Jelić iz Mokrog i Stanko Ljubić iz Uzarića su svoju vjernost i ljubav posvjedočili pred oltarom crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije na Širokom Brijegu.

Vjenčao ih je uz Božji blagoslov pokojni fra Zlatko Ćorić. Kum na vjenčanju je bio pokojni Ivan Ljubić – Stolić. Kako su oboje rođeni pred Drugi svjetski rat, život ih nije mazio te su kao i mnogi drugi bili prisiljeni ići trbuhom za kruhom. Dobar dio života su živjeli i radili u Sarajevu, a sedamdesetih nekoliko godina čak i u dalekoj Libiji.

Dragi Bog je Ljubici i Stanku podario troje djece: kći Angelinu (udanu za Anđelka Glibića), te sinove Antona (supruga Vesna) i Ivana (supruga Zorica). Svi imaju svoje obitelji, tako da Ljubica i Stanko imaju desetero unučadi: Andrea, Marko, Ivan, Josip, Ana, Vanna, Ivona, Ivana Stela, Jakov i Antonio i dvoje praunučadi: Ana i Lana.

Svoje zavjete su obnovili u nedjelju 1. ožujka 2020.godine u 11 sati u mjesnoj crkvi sv. Ante u Uzarićima, a misno slavlje je predvodio fra Mladen Sesar.

Nakon svete mise upriličen je obiteljski ručak u odličnom raspoloženju u restoranu “Vrelo Borak”.