Detalji bombaškog obračuna na Širokom Brijegu

ručna bomba, Široki Brijeg, Mostar, bombe
On je nakon toga pozvan u Policijsku upravu Široki Brijeg gdje je dao izjavu na okolnosti sukoba sa Marušićem, koji je i dalje u bolnici na liječenju.

Njih dvojica su bombom, kako Nezavisne saznaju, u četvrtak poslijepodne pokušali "riješiti" svađu. Boris je upućen na liječenje na Odjelu traumatologije, dok je Ivan smješten na Odjel abdominalne kirurgije. Dok su obojica bila u bolnici zbog osnovane bojazni da bi moglo doći do novih sukoba njih su u bolnici osiguravali policijski službenici PU Mostar.

U Ministarstvu unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije su kazali da je policija prijavu o cijelom događanju dobila u četvrtak u 15 sati.

"Naime, B.B. iz Donjeg Graca telefonski je prijavio PU Široki Brijeg da je, na lokalnoj cesti Dobrič - Grabova Draga, I.M. iz Dobriča bacio ručnu bombu od čije eksplozije su obojica zadobili tjelesne povrede zbog kojih su, naknadno, hospitalizovani u SKB Mostar. O događaju je obaviješten i županijski tužitelj po čijem nalogu su policijski službenici PU Široki Brijeg izvršili očevid", kazali su iz MUP-a.

Temeljem naredbe Općinskog suda u Širokom Brijegu policijski službenici izvršili su pretragu obiteljske kuće, pratećih objekata i vozila koje koristi Marušić te su tom prilikom pronašli, i uz izdanu potvrdu, privremeno oduzeli ručnu bombu, zolju, lovačku pušku, 11 patrona kalibra 12 mm, tri okvira za puščane metke, okvir za streljivo kalibra devet mm, 222 metka kalibra 7,62 mm.

Inače, kako Nezavisne saznaju, aktiviranju bombe prethodila je svađa između Bošnjaka i Marušića, koji su se sreli na lokalnom putu. Iznerviran, Marušić je na koncu i povukao osigurač ručne bombe "kašikare", te ju bacio desetak metara od Bošnjaka. Međutim, ranjena su obojica, Bošnjaka su pogodila dva gelera, a "bombaša" jedan.