Četvorica maloljetnika zatečena u provalnoj krađi u Tutinoj kući na Širokom Brijegu

...napuštene kuće na Ciganskom brdu kod Širokog Brijega, iznad ceste Japlanice, na djelu zatekao četvoricu nepoznatih mladića koja su se potom dali u bijeg "glavom bez obzira". Golobradi mladići su, nakon brojnih operativnih izvida, ubrzo uhićeni. Prema neslužbenim informacijama, riječ je o četvorici maloljetnih Širokobriježana, koji su za kriminalističke obrade sve priznali, piše Večernji.ba

Skovali plan

Kako doznaje Večernji list, prethodno su skovali plan te kroz prozor i vrata upali u Tutinu kuću koja se nalazi na osami. Žurno su upućene dvije policijske ophodnje, a ubrzo potom nam je, na upit o iznenadnoj poslijepodnevnoj akciji, iz policije tek rečeno kako su "mještani Crnča samo vidjeli neke njima nepoznate osobe(!?)". Međutim, ispostavit će se kasnije, upravo te nepoznate osobe zapravo su bili traženi maloljetni kradljivci.

Provalne krađe

"I ranije je bilo provalnih krađa u ovo nekada znano okupljalište vojno-političkog vrha Hrvata na širokobriješkom Ćavarovom brdu, poznatijem kao Cigansko brdo, koje nisu prijavljivane, ali ovoga puta je pričinjena velika materijalna šteta", navode iz kruga Tutinih poznanika.

Naime, četvorica mladića, koji ranije nisu bili poznati kao kradljivci, nego kao lakši narušitelji javnog reda i mira, stigla su iz zidova odvaliti željezne radijatore, koje su očito planirali prodati na otpad za sekundarne sirovine. Radijatore su već bilo posložili, kao i još neku vrijednu robu koju su mogli unovčiti, ali su očito imali "loš dan". Iza njih je ostao alat i mnoštvo tragova.

"Iako su pričinili veću štetu, od čitave moguće ‘zarade' mogli su se tek opiti jednu večer. Sada su osramotili svoje obitelji", zaključuju Širokobriježani.