Brat bjegunca iz zatvora puškom prijetio sugrađaninu

Nakon što su se posvađali ispred kafića "Krta" u naselju Privalj, Ivanković je donio pušku te ju je uperio u 31-godišnjeg protivnika. Prijetio mu je da će ga ubiti. 

Piše: I. Herceg / Dnevni list

Bio je pijan

Sve se dogodilo u ponedjeljak navečer. Prestrašeni čovjek je kasnije te večeri došao u zgradu policije u Širokom Brijegu te je sve prijavio inspektorima. Policajci su sat vremena kasnije zaustavili automobil VW Polo u kojem se Ivanković vozio. Zaustavljen je u mjestu Kočerin. Ivanković je priveden na ispitivanje, a s njim je priveden i još jedan muškarac koji je s njim bio u automobilu. Obojica su bila pijana kada su ih priveli u postaju. Ivankovićev suputnik je kasnije pušten, dok je Ivanković zadržan na ispitivanju.

U policiji navode da je kriminalističkom obradom utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 26-godišnjak uputio ozbiljne prijetnje 31-godišnjem građaninu, čime je počinio kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti. Kako doznajemo, policajci su u Kočerinu našli i odbačenu pušku kojom je Ivanković prijetio. Protiv 26-godišnjeg Ivankovića uskoro će biti podneseno izvješće Županijskom tužiteljstvu u Širokom Brijegu zbog sumnje da je ugrozio sigurnost sugrađanina.

Bijeg iz zatvora

Inače, Marko Ivanković je brat puno poznatijeg Ivana (31) zvanog Polivača za kojim je raspisana tjeralica. Markov brat je poznat po bijegu iz zatvora u Mostaru koji se dogodio u lipnju 2005. godine. Polivača je tada zajedno s cimerom u ćeliji Marijanom Perkovićem pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda u Mostaru. Njih dvojica su tijekom večeri prepilili dvije rešetke na svojoj ćeliji broj 35, a zatim se uz pomoć plahti spustili u zatvorsko šetalište. Nakon toga su od drvenih stranica kreveta napravili ljestve kojima su se popeli preko vanjskog zatvorskog zida. 

Inače, Ivan Ivanković je i ranije bježao iz zatvora. Jednom je izišao na dopust i nije se vratio na vrijeme u zatvor. Prije bijega u lipnju 2005. trebao je biti smješten u samicu na pet dana i prebačen u KPZ Zenica. Također, tada mu je upravo trebalo stići rješenje o izdržavanju još jedne presude od deset mjeseci zatvora. U trenutku bijega je služio kaznu od sedam mjeseci zbog teške krađe.