Besplatan Internet u Širokom Brijegu

Popularizacija interneta i informatička pismenost je jedna od osnovnih polazišta za modernizaciju društva, koja se u ovom slučaju najviše donosi korist na polju profesionalizacije i opismenjavanja, te stvaranje novih trendova u društvu.
Zaostajanje BiH u tehnološkom smislu je veliko i to je potpuno neprihvatljivo. Mi se s ovim projektom želimo uključiti u ono što radi cijela Europa. Europska Unija već je donijela strategiju i upute za donošenje širokopojasnog interneta u gradove.

Pored povećanja informatičke pismenosti ovaj projekt služi i za ojačavanje gospodarskog statusa Širokog Brijega, a kasnije i regije, preko tehnološke infrastrukture koja može služiti kao podloga za bržu i bolju povezanost tvrtki sa cijelim svijetom.

Uspostava bežične mreže za šire područje Širokog Brijega kapaciteta 400 korisnika, zatim promocija i prezentacija interneta i modernih tehnologija zainteresiranima (preko Sajma informacijskih tehnologija, radionica, edukacije, medijskih objava...) su direktni ciljevi projekta. Udruga će na Sajmu Informacijskih Tehnologija 26. i 27. ožujka 2010. godine predstaviti besplatni internet koji će građani moći koristiti nakon sajma.

Besplatnim internet signalom će u ovoj fazi biti pokriveno područje Širokog Brijega istočno od zaobilaznice do Visoke Glavice, i južno od Mokrog do Borka, Kočerin i okolica, dijelovi Knešpolja i Uzarića.

U slijedećim fazama planiramo pokriti i ostale dijelove općine Široki Brijeg uz pomoć stanovnika u svim dijelovima naše općine koji žele se priključiti ovom projektu.

bitno.ba