Sindikat policije u HNŽ-u najavio prosvjede pred županijskim institucijama

Policija
... dugogodišnjeg ignoriranja nezavidnog ekonomsko-socijalnog i radno-pravnog statusa policijskih djelatnika odlučili prosvjedovati ispred županijskih institucija.

U pismu se ne navodi kada će prosvjedovati već samo stoji kako je odluka o prosvjedima donijeta 26. ožujka na Upravnom odboru Sindikata policije HNŽ-a.
Sindikat navodi kako su se na prosvjede odlučili zbog kršenja radnog zakonodavstva, nepoštivanja sudskih pravosnažnih odluka, očajnih uvjeta rada, nespremnosti na socijalni dijalog i ignorantskog odnosa prema svim inicijativama i zahtjevima Sindikata.

- Posebno ističemo kako je vlast jednokratno isplatila potraživanja sebi i svima koji nisu tužili po istom osnovu i za razdoblje za koje je nastupila zastara, tako da ovakav odnos smatramo namjernim zlostavljanjem i urušavanjem pravnog poretka - navode iz Sindikata.

U prilog su poslali pismo koje je predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović uputio predsjednicima županijske skupštine i vlade te županijskom ministru unutarnjih poslova.

U pismu Bajramović daje podršku Sindikatu policije HNŽ-a te traži od županijskog premijera da iz procedure povuče nacrt županijskog proračuna jer, kao je naveo, tim se nacrtom neće osigurati rješavanje pitanja policajaca.

Bajramović od predsjednika Vlade HNŽ-a traži i da otvori socijalni dijalog sa Sindikatom policije HNŽ-a.

- Od predsjedavajućeg Skupštine HNŽ-a također zahtijevamo da otvori socijalni dijalog i Sindikatu policije omogući da Skupštinu obavijesti o stvarnom stanju u županijskoj policiji kako bi se mogle donijeti odgovarajuće odluke u rješavanju nastalog stanja - poručio je Bajramović.

fena