Schengen na Neretvi - Tu završava Europa

Među najznačajnije prijelaze za promet robe i putnika uvršteni su GP Karasovići, pomorski prijelaz u Luci Ploče te Metković 2 na Novim selima. Prema planovima MUP-a, Metković će postati regionalno policijsko središte za ovaj dio Dalmacije te buduća istočna granica Europske unije. Kako neslužbeno doznajemo, predviđena je izgradnja središnje zgrade policijske postaje, a razmatra se nekoliko lokacija, među kojima područje Pavlovače uz staru Dubrovačku cestu, na izlazu iz Metkovića.

Kad se izgradi moderni granični prijelaz nedaleko od naselja Nova sela, službenog naziva Metković 2, glavnina teretnog i cestovnog prometa iz Bosne i Hercegovine usmjeravat će se na taj prijelaz, čime će se prometno rasteretiti središte Metkovića. Podsjetimo, gužve i prometni zastoji nisu neuobičajeni u središnjoj gradskoj ulici Stjepana Radića, koja vodi prema graničnom prijelazu Doljani. Kako doznajemo, radovi na graničnom prijelazu na Novim selima procjenjuju se na oko 62 milijuna kuna. Glavni su izvor financiranja krediti Europske investicijske banke i Europske banke za obnovu i razvoj, a grade se dionice od spojne ceste u smjeru čvora Ploče te od granice do čvora Zvirići u Bosni i Hercegovini.

Riječ je o graničnom prijelazu prema schengenskim uvjetima, koji se gradi na spojnoj točki koridora 5C. Podsjetimo, Vijeće ministara BiH i hrvatska Vlada sklopili su zajednički sporazum o izgradnji južnih graničnih dionica autoceste koridor 5C i graničnog prijelaza Bijača. Granični prijelaz trebao bi biti dovršen do konca ove godine, a spojna cesta do Ploča tijekom 2013. Granični prijelaz Metković 2 grade Hrvatske autoceste (niskogradnju i ostale građevinske radove), Ministarstvo financija zaduženo je za objekte visokogradnje, dok objekte za smještaj veterinarske, sanitarne i fitopatološke kontrole financira Europska unija. ''Granični prijelaz Metković 2 gradi se prema planovima izgradnje i potpisanim ugovorima. Očekujemo završetak poslova do kraja 2012. godine. Radovi su u fazi postavljanja stabilizacije kao pripreme za postavljanje asfalta, svi su objekti podignuti do razine temelja te počinje zidanje. Nadstrešnica se kroji u radionici, stupovi su dovezeni na gradilište te se obavljaju posljednje pripreme na kompletiranju dokumentacije (atesti i slično) kako bi nadzorni inženjer odobrio prijevoz do mjesta montaže.'' − ističe za Slobodnu Dalmaciju glasnogovornica Ministarstva financija Sanja Bach.