Razgovori o vlasti u HNŽ-u, SDP nepoželjan partner

HNŽ, delegati, HNŽ, proračun, Vlada HNŽ, formiranje vlasti, Vlada HNŽ, HDZ 1990, Vlada HNŽ, HNŽ, vlast, dogovor, Vlada HNŽ, platformaši, Vlada HNŽ, HNŽ, Vlada HNŽ, HNŽ, vlast, HRS, HNŽ, priopćenje, HNŽ, df bih, Vlada HNŽ, pripravnici, radni staž , Vlada HNŽ, javni poziv, HNŽ, studenti, popis, HNŽ, stipendija, stipendije, Vlada HNŽ, pripravnici, posao, braniteljske udruge, HNŽ, Vlada HNŽ
Prema riječima njihovih sugovornika, HDZ BiH je na sastanku predsjednika županijskih organizacija spomenutih stranka ponudio svojevrstan koalicijski sporazum koji je i prihvaćen.

Neformalni susreti

- Međutim, problem je nastao jer se skupštinski zastupnici SDA s time ne slažu. Oni ne žele ulaziti u vlast bez SDP-a. Inače, takva bi Vlada imala podršku ukupno 23 zastupnika u Skupštini županije, no bit će je teško uspostaviti bez SDA, kazao je naš sugovornik.

Denis Lasić, mandatar HDZ-a BiH za sastav nove Vlade HNŽ-a, potvrdio je kako je početkom tjedna bilo međustranačkih sastanaka, no ističe kako je riječ o neformalnim susretima.


- Održali smo određene sastanke s ljudima iz različitih stranaka u HNŽ-u. Sada nismo razgovarali ni s kim iz SDP-a, no i to ćemo učiniti. Jasno je kako sve stranke ne mogu biti u vlasti i stoga je normalno da sa svima razgovaramo. Sljedeći krug razgovora nas očekuje za desetak dana, rekao je Lasić.
Predsjednik Skupštine HNŽ-a i dužnosnik SDA Ramiz Jelovac je, pak, izjavio kako ništa ne zna ni o kakvim sastancima te kako je to "stvar stranaka, a ne Skupštine".
- Nemam nikakvih informacija vezanih za uspostavu vlasti u Županiji. Ti razgovori su u domenu političkih stranaka, rekao je Jelovac.
Skupštinski zastupnik SDP-a Aner Žuljević je, pak, kazao kako ga nitko iz HDZ-a BiH nije kontaktirao.


- Znamo da je HDZBiH pokrenuo pregovore s određenim strankama. S nama nisu razgovarali. Oni imaju odgovornost da formiraju vlast i sada to čine. HDZ ne uvažava činjenicu da stranke platforme imaju 12 zastupnika u Skupštini. Oni su svjesno krenuli u stvaranje još veće nestabilnosti- izjavio je između ostalog Žuljević. (Dnevnik.ba)