Rasističko, rasističnije, Hrvatska

Hercegovina se nije ni spomenula. Tek je navedeno da su poginuli kraj Jastrebarskog.

Novinarka Večernjeg lista Sonja Hoffman koja je pisala taj tekst, na naš upit brani se etičkim načelima. Prema kojima nije dužna niti smije objavljivati podatke o donatorima. Međutim u Večernjaku je objavljena čak i fotografija, kao imena i prezimena. Zapravo sve osim mjesta iz kojeg dolaze. Što je zapravo jako čudno jer listajući stranice Crne Kronike rijetko ćete naći vijest u kojoj ne piše otkud je netko tko je poginuo. Poginuo mladić iz Šibenika. Nastradala Starica iz Sesveta.

Po logici Sonje Hoffman ime i prezime donatora kao i njihova zajednička fotografija nisu privatne informacije. Ili su manje privatne informacije od recimo informacije da je nastradali bračni par iz Čitluka. I da je djevojka koja je učinila to humano djelo Hercegovka. Ta vijest u hercegofobičnoj Hrvatskoj, u kojoj su Hercegovcima rezervirani pridjevi lopova, neradnika, parazita, nekulturnih i agresivnih gorštaka, nije dobrodošla i ne smije se objaviti. Tu matricu medijskog rasizma ze-gey Večernjak još uvijek nije nadišao.

S druge strane BH izdanje Večernjaka, koje također centralu i prijelom radi u Ze-geyu , donosi na naslovnici iscrpnu priču o tragediji obitelji Gagro i o humanom djelu njihove kćerke ,kojom se cijela Hercegovina danas ponosi, . U prvi plan stavljaju se izjave doktora s Rebra koj kazuju kako u svojoj karijeri nisu doživjeli tako nešto, takav human čin i zrelost o potrebi doniranja organa od tako mlade osobe. Lijepo i pohvalno.

No, pitanje je sljedeće kako gđici Hoffman, tako i rasističkom uredništvu Večernjaka: Kako to da jedna etička načela vaše kuće vrijede za BiH a druga za RH? Da je pokojni bračni par Gagro došao u Jastrebarsko ne daj Bože opljačkati banku bi li tada Vaš novinar izbjegao napisati da su isti iz Hercegovine? Ili bi išao čak i u selo njihovih roditelja uzeti izjavu?

Drugo pitanje je novinarima i kourednicima Večernjaka za BH izdanje, Hrvatima iz BiH, Pavkoviću , T.Begiću i drugima. Zašto šutite na ovakve stvari i zašto ne ustanete protiv toga?

Priča druga:

Naslovnicu drevnog rasističkog tjednika Globus krasi impozantni naslov: Židovi odlučuju o Hrvatskoj, pardon tipfeler, Hercegovci odlučuju o Hrvatskoj. Naslov koji je u demokratskoj Hrvatskoj kakvom se ta država voli dičiti trebao biti debela prošlost. Ali ne. I u 2009-oj godini najčitanije štivo u Hrvata je i dalje ono sa rasističkom matricom. Židova više nema. Izdimili su. Proplinarili. Romi su davno riješeni. Po Srbima isto nije korektno udarati zbog nekih nedavnih progona jelte pa uvijek imamo manju baću među sobom. One lude Hrvate iz BIH koji su tu ginuli za ovu našu ze-gay Hrvatsku, Hrvatsku Ante Gotovca i Modnog Mačka, Hrvatsku moralnih nakaza i devijacije, Hrvatsku kojoj je svatko kriv osim nje same, Hrvatsku čiji medijski prostor kroji par isfrustriranih likova koji s hrvatstvom imaju veze točno onoliko koliko im financijski mentori dozvole.

Problem je dakle što Židovi, pardon Hercegovci, odlučuju, točnije što hrvatski državaljani s jednakim pravom glasa kao i svaki drugi hrvatski državljani odlučuju. Da hrvatska ima pravosuđe kao što ga nema, točnije da ima Ustavni sud , Globus bi odavno bio kažnjen. Jer se ovim tekstom jasno poručuje da određenom broju hrvatskih državljana točnije Židovima, pardon opet tipfeler, Hercegovcima, treba uskratiti ljudska prava. Po kojoj to logici neće presuditi Istra, Dalmacija ili Slavonija? Zašto se redovno Hercegovini trpa pridjev presuđivača? Ako Hercegovina tradicionalno glasa za iste opcije onda bi se presuđivač trebao tražiti u regiji koja vrluda i zna iznenaditi u političkim odlukama.

Ali niti Ustavni sud u RH neće reagirati jer i tamo sjede rasisti.

Priča treća: Index Bandića optužio da želi cijepati BIH.

Potpuno legitimni zahtjev Hrvata u BIH, cijela jedna politička inicijativa denuncira se tek kad iza nje stane Hercegovac. Iako je Bandić stao tek sinoć, nakon turneje po BIH gdje je procjenio bilo naroda. Iako je zatajio Treći u Sarajevu tri puta ko Sveti Petar Isusa, da bi se poslije pravdao da nije, sinoć je kazao korektno i jasno što misli s tim - Podržat ću legitimne zahtjeve BH Hrvata ako to bude i zahtjev za Trećim entitetom. I šta je tu sporno Indexovci?

Tadić čvrsto stoji iza zahtjeva BH Srba u BIH i to nitko ne naziva cijepanjem BIH. Turski ministar nakon što je u Sarajevu najvio obnovu Otomanije i izazvao međunarodni skandal dolazi u Ze-Gey i Jandroković mu odmah trči dati guze.

Isti tren najčitaniji gay portal Index.hr to naziva cijepanjem BIH. Po toj logici BIH je odavno pocijepana država i nema je. Kada Vesna Pusić govori o potrebi stvaranja hrvatske federlne jedinice kao uvjeta unutarnje hrvatske pluralizacije u BIH, hrvatske političke i financijske emancipacije u BIH kako od Zagreba tako i od Sarajeva onda index šuti. Jer Vesna Pusić nije Hercegovka. Ako se može naštetit Hercegovcu , još uz to i Bandiću pa čak po cijenu toga da se cijeli jedan projekt zvan pravo na Treći delegitimizira i proglasi cijepanjem BiH naštetit će se.

I to je Hrvatska koju mi volimo. Za koju smo se borili. Za koju su date i posavske i hercegbosanske njive i u kojoj bi pederi poput Matije Babića i Nine Pavića mogli nesmetano ići kroz Kninske Krajinske predjele put svojih vikendica na obali...

Mi nismo narod. Mi smo kita od naroda.

Zašto ova generalizacija na kraju u kojoj udaram po cijelom narodu? Zato što kroz sve ove godine medijskog sotoniziranja Hrvata u BIH nikada nisam primjetio da je ustao jedan značajniji dio pojedinaca ili grupa u Hrvatskoj protiv tog. Gdje je ta ponosna Hrvatska? Istinska Hrvatska? Kad se ta Hrvatska ustaje i budi?

Državotvorni narod koji gleda kako se u susjednoj državi iskorjenjuju istovjetni pripadnici vlastita naroda nije niti narod niti nacija. Nacija koja čak potpomaže iskorjenjivanje vlastita naroda u drugoj državi je bolesna nacija. Slijepa naša Hrvatska. Hrvatska Babića, Pavića, Styria. Pičkasta gay Hrvatska.

Hrvatska kakve se stidim do te mjere da mi je ujutro kad se pogledam u ogledalo neugodno što sam jebeni Hrvat, pripadnik nacije bez muda, nacije kojoj par idiota zaštićenih celofanom medijskih sloboda pečati sudbinu.

Napomena: U tekstu sam pežorativno koristio riječ gay. Napominjem da se pri tome isključivo misli na karakternu osobinu. Seksualne orijentacije nisu predmet ovog teksta .

Poskok.info