Radi se novi odabir kandidata za pripravnički rad u Vladi HNŽ-a

Vlada ZHŽ, vodoprivreda, HNŽ, HNŽ, Vlada HNŽ, Denis Lasić, Vlada HNŽ, Skupština HNŽ-a, Vlada HNŽ, bojkot, Denis Lasić, pripravnici, HNŽ, Vlada HNŽ, popis, Vlada HNŽ, HNŽ, skupština hnž, stranke hnž-a, Vlada HNŽ, HNŽ, skupština hnž, imena, kandidati, HNŽ, skupština hnž, Mostar, Vlada HNŽ, Vlada HNŽ, CCI, županija, HNŽ, Skupština HNŽ-a, premijer Vlade HNŽ, tužiteljstvo hnž, Vlada HNŽ, Natječaj, javni natječaj, stipendije, Vlada HNŽ, Mostar, radionica
... spisak primljenih, koji je prema najavi premijera Denisa Lasića trebao biti objavljen do srijede.
No, spiska s imenima pripravnika još uvijek nema, a razlog tome su, kaže Lasić, iznenadni tehnički problemi zbog kojih se okončanje ovog procesa prolongiralo do sljedećeg tjedna.

Ustanovljene nepravilnosti

Nakon što je završen uži izbor odabira kandidata za pripravnički rad u Vladi HNŽ-a, koji se trebao objaviti na službenim stranicama navedene Vlade, došlo je do iznenadnih komplikacija.
Razlog tome je, kaže Lasić, što neki od odabranih kandidata ne ispunjavaju potrebne uvjete.
- Budući da je svaki kandidat morao biti provjeren na Zavodu za zapošljavanje HNŽ-a, ispostavilo se da je dosta prijavljenih kandidata koji su prošli proceduru ipak imalo određeno radno iskustvo, pa kao takvi ne mogu ući u uži izbor za pripravnika, pojasnio je Lasić.
Stoga se sada radi novi izbor pripravnika u kojem će priliku za rad ipak dobiti neki koji nisu bili na prvotnom spisku, a kako ističe premijer Lasić, proces svakako treba biti okončan početkom idućeg tjedna, jer kako je podsjetio, svi pripravnici će ugovore potpisati do 1. lipnja.

Plaće od 900 do 1400 maraka

U ovoj natječajnoj proceduri je najavljeno da će se primiti 87 pripravnika s visokom stručnom spremom i 13 pripravnika sa završenom srednjom stručnom spremom. Plaća pripravnika, kako je najavljeno, iznosit će 80 posto od plaće državnog namještenika. Tako će se za jednog pripravnika sa srednjom stručnom spremom trebati izdvojiti mjesečno oko 900 maraka, dok će se 1400 maraka izdvajati za pripravnika s visokom stručnom spremom.

Dnevni list