Prijavite se na nagradni fotonatječaj Fotografijom kroz Hercegovinu

foto, Natječaj, zkhs
..."Fotografijom kroz Hercegovinu 2015." čiji je cilj promovirati autorske fotografije hercegovačkog zavičaja.

Stoga prihvatite se fotića ili mobitela i s ponosom pokažite svoj kraj, a bude li to lijepo za oko našim facebookašima i ocjenjivačkom sudu - Predsjedništvu ZKHS-a - dobit ćete vrijedne nagrade! Više pročitajte u našem pravilniku u nastavku.

Pravilnik nagradne igre "Fotografijom kroz Hercegovinu 2015."

Članak 1. - naziv i organizator
Naziv nagradne igre je "Fotografijom kroz Hercegovinu 2015.". Organizator je Zavičajni klub hercegovačkih studenata (u daljnjem tekstu: ZKHS).

Članak 2. - mjesto održavanja
Nagradna igra odvijat će se na službenim stranicama ZKHS-a na Facebooku: facebook.com/zkhs.hr i otvorena je samo za korisnike Facebooka koji prethodno stranicu označe sa "sviđa mi se".

Članak 3. - način prijave
Sudjelovanje u nagradnoj igri postiže se slanjem fotografije iz Hercegovine na kojoj se nalazi odabran pejzažni prizor, detalj, slike zavičaja ili što slično na e-mail adresu ZKHS-a: [email protected] (predmet/subject: Prijava za FKH 2015.).

Članak 4. - način prijave: dodatak
Sudionici u prijavi trebaju navesti sljedeće podatke: puno ime i prezime, adresu, broj kontakt-telefona, naslov fotografije (ne duži od 10 riječi), eventualan dodatan opis ako iz naslova on nije jasan te lokaciju gdje je snimljena.

Članak 5. - obrada prijave
Pristigle fotografije administratorska služba ZKHS-ovih stranica na Facebooku postavit će u poseban album na službenim stranicama pod nazivom "Nagradna igra: Fotografijom kroz Hercegovinu 2015.". Nakon toga, autor fotografije moći će se označiti na slici i podijeliti je na svojem profilu.

Članak 6. - trajanje nagradne igre
Faza prikupljanja fotografija je od petka, 11. rujna do subote, 19. rujna. Naknadno prispjele fotografije neće biti u konkurenciji za nagrade, ali ih administratorska služba može objaviti. Nakon navedenog roka fotografije će se objaviti u albumu i kreće vrijeme glasovanja koje počinje u ponedjeljak, 21. rujna i traje 13 dana; zaključno s nedjeljom, 4. listopada.

Članak 7. - tehnički detalji fotografije
Fotografija mora biti uslikana vlastitim fotoaparatom i na zahtjev administratorske službe ZKHS-a korisnik je to dužan dokazati. Strogo je zabranjeno postavljanje fotografija koje se otprije nalaze na drugim (internetskim) izvorima i/ili su zaštićene autorskim pravima.

Zabranjeno je uređivanje fotografije preko programa koji to omogućuju na način da izokrenu perspektivu ili stvarnost te stvore privid nečega što u trenutku snimanja fotografije nije bilo. Dozvoljene su samo sitne korekcije poput podešavanja kontrasta ili svjetline.

Kako bi prijava bila valjana, fotografija mora biti minimalnih dimenzija (izvorno, ne povećano) od 2048 piksela po dužini i/ili 1536 piksela po visini. Dozvoljene su i veće dimenzije.

Ako se ustanovi da je fotografija postavljena protivno navedenim pravilima, korisniku će se onemogućiti nadmetanje za nagrade i fotografija će biti uklonjena odnosno neće biti u konkurenciji za nagrade.

Članak 8. - broj fotografija
Nije dozvoljeno slanje više od jedne fotografije po osobi/sudioniku. Osim toga, ne dozvoljava se slanje fotografija koje su već sudjelovale na prethodna dva natječaja.

Članak 9. - pobjednici
Fotografije se natječu u dvije konkurencije: za najpopularniju i najljepšu fotografiju. Pobjeđuje ona koja prikupi najviše bodova u pojedinoj konkurenciji.

Nakon vremena glasovanja ustanovit će se deset fotografija s najvećim brojem klikova "sviđa mi se" (lajkova) te će najpopularnija dobiti deset bodova, sve do desetoplasirane koja dobiva jedan bod. Na isti način bodovat će se i ocjene ocjenjivačkog suda - Predsjedništva ZKHS-a koje broji 13 članova. Svaki član suda izabrat će po pet fotografija; prvoizabrana će dobiti pet, a petoizabrana jedan bod. Na kraju će se od poretka po bodovima napraviti nova ljestvica na način da prvoplasirana ima deset bodova, a desetoplasirana jedan bod.

Naposljetku će se pribrojiti bodovi od lajkova te žirija koji su u omjeru 50:50. Ona fotografija koja bude imala ukupno najviše bodova bit će proglašena najpopularnijom i osvaja prvu nagradu, drugoplasirana osvaja drugu, a trećeplasirana treću nagradu.

U slučaju istog broja bodova dvije fotografije, prednost će imati ona s većim brojem lajkova.

Najljepša fotografija je ona koja u izboru ocjenjivačkog suda osvoji najveći broj bodova. To može, ali i ne mora biti fotografija koja je dobila nagradu za najpopularniju fotografiju.

Članak 10. - nagrade
Nagrade koje osigurava ZKHS su:
- za najpopularniju fotografiju: prvoplasirani 500 kuna, drugoplasirani 300 kuna, trećeplasirani 200 kuna;
- za najljepšu fotografiju prema izboru ocjenjivačkog suda (Predsjedništvo ZKHS-a): naslovna stranica 29. broja glasila hercegovačkih studenata "Moj kamen" koji izlazi na proljeće 2016.

Članak 11. - informacije
O eventualnim nerazjašnjenim pitanjima vezanima uz nagradnu igru zadužena je administratorska služba ZKHS-a koju možete kontaktirati e-mailom na [email protected] ili u inbox stranice na Facebooku facebook.com/zkhs.hr.