Premijer Lasić obišao općine Neum i Čapljina

Foto: Vlada HNŽ

Nakon susreta s načelnicima, premijer Lasić izjavio je kako se želio osobno uvjeriti u stanuje na terenu ovih općina, te se upoznati s poteškoćama koje su vremenske neprilike donijele ovom području. Premijer Lasić ovom je prigodom izrazio spremnost Vlade da, u skladu s mogućnostima, pomogne daljnjoj normalizaciji života u ovim općinama. Dodao je, također, kako Županijski stožer civilne zaštite kontinuirano prati stanje na terenu svih općina u HNŽ, te, u suradnji s općinskim stožerima, poduzima potrebne radnje na otklanjanju posljedica ove prirodne nepogode, kao i na pripremi obrane od eventualnih poplava koje će moguće uslijediti nakon topljenja snijega. Također, premijer Lasić ovu je prigodu iskoristio da se zahvali županu Dubrovačko-neretvanskom Nikoli Dobroslaviću na svoj ukazanoj pomoći općini Neum., koju je ova Županija nesebično pružila u danima prekida opskrbe električnom energijom, ali i drugim poteškoćama koje ovih dana ima ova općina.

Načelnici Matuško i Vidić zahvalili su premijeru Lasiću na posjeti, te ga kratko upoznali s trenutnom situacijom na prostoru općina Neum i Čapljina.

Načelnik Matuško istaknuo je kako se život u općini Neum polako normalizira, te će se u narednim danima sagledati svi aspekti i razmjere nastalih šteta, kako zbog padalina, tako i zbog višednevnog nestanka električne energije.

Načelnik Vidić posebno je govorio o ogromnim štetama koje su nastale u poljoprivrednoj, a posebno plasteničkoj proizvodnji, te je zatražio da se Županija, ali i druge razine vlasti uključe u saniranje nastalih šteta.