FOTO  Predstavljena knjiga mr.sc. Drage Martinovića

Tematika je izložena jasno, sažeto i precizno, jednostavnim i lako pamtljivim stilom, što je svakako prednost i za studente koji će po njoj učiti, i za praktičare koji će uz njezinu pomoć osmišljavati strategiju i provoditi taktička i operativna rješenja. Prevedeni američki udžbenici ne mogu ponuditi ni savjete, ni naputke za specifičnosti današnje lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini, a na domaćem tržištu nema drugih knjiga s tako usko primijenjenom suvremenom teorijom na praksu komuniciranja jedinica lokalne samouprave s njezinim ciljnim javnostima", rekao je profesor Obradović u svom opsežnom i dinamičnom, a istovremeno zanimljivom izlaganju, koji su nazočni na predstavljanju knjige mr.sc. Drage Martinovića, među kojima su bili i generalni konzul RH u Mostaru Velimir Pleša i načelnik općine Široki Brijeg Miro Kraljević, kao i brojni PR stručnjaci iz regije i gosti u nekoliko navrata prekidali pljeskom.

„Već sama činjenica da je u postdaytonskoj BiH oskudna i teorija i praksa općinskog menadžmenta i PR-a, kao njegove upravne funkcije gotovo u povojnoj fazi, ovu knjigu čini rijetkim pionirskim pokušajem da afirmira teoretske i praktične premise utemeljenja općinskog PR-a, kao nezamjenjive „žile kucavice" nužnog interaktivnog i proaktivnog komuniciranja općinskog/gradskog menadžmenta i građana na lokalnom nivou. Ova knjiga je sigurno dobra osnova/priručnik svim općinskim rukovodstvima, posebice općinskim i gradskim PR djelatnicima, studentima (poslovne/djelatne) komunikologije, ekonomije, te široj čitalačkoj publici građanima", rekao je između ostalog predstavljač i recezent knjige „Komuniciranje jedinica lokalne samouprave s javnošću", i mentor autora knjige mr.sc. Drage Martinovića pri izradi magistarskog rada, prof.dr.sc. Besim Spahić sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Prof.dr.sc. Marija Putica izvaredni profesor na Sveučilištu u Mostaru i predsjednica Upravnog odbora BHRT-a iako najavljena nije bila nazočna na predstavljanju knjigu iz razloga što je imala obvezu nazočiti na komemoraciji u povodu smrti direktora BHRT Vladimira Bilića. Sami ugođaj i atmosferu na predstavljanju knjige u prepunoj dvorani hotela „Park" sa dva glazbena broja upotpunio je Marinko Mikulić-Mako.

Knjiga „Komuniciranje jedinica lokalne samouprave s javnošću" autora mr.sc. Drage Martinovića napisana je na 155 stranica, te uz uvod ima pet temeljnih poglavlja, navedenu literaturu koja se sastoji od 82 knjižne bibliografske jedinice, članaka i priručnika, te 34 izvora praktično-operacionalnog i normativno-pravnog karaktera. Uz to, rad ima četiri pregledne tablice, 39 slika, šest fotografija i tri priloga. Recenziju za knjigu „Komuniciranje jedinica lokalne samouprave s javnošću" je napisao i prof. dr. sc. Zoran Tomić vodeći znanstvenik na području odnosa s javnošću u Hrvatskoj i regiji, a od veljače prošle godine  pomoćnik rektora za odnose s javnošću Sveučilišta u Mostaru.