Pozitivna očekivanja za nadolazeću turističku sezonu u Hercegovini

Pozitivna očekivanja za nadolazeću turističku sezonu u Hercegovini

S predstavnicima njemačkih turističkih agencija i tour operatera ostvaren je najznačajniji broj kontakata, što je otvorilo mogućnosti za unapređenje suradnje u ovoj i nadolazećim sezonama.

Tijekom trajanja sajma održan je i sastanak predstavnika TKH, s vodećom turističkom agencijom Thomas Cook, koja godišnje usluži preko 23 miliona kupaca, s ciljem promocije turističke destinacije Hercegovine i privlačenja većeg broja turista.

Članovi TKH su osobito zadovoljni umrežavanjem i uvezivanjem sa susjednim zemljama, poput Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije. U suradnji s tour operaterima iz navedenih zemalja u mogućnosti su kreirati kompletniju ponudu i privući veći broj turista s udaljenih tržišta poput Južne Koreje, Kine i Japana. Članovi TKH su također naveli da se kroz izlaganje na ITB Berlinu po prvi put otvorila mogućnost suradnje i sa istočnim tržištem, odnosno sa partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Prema najavama, u Hercegovini u 2015 možemo očekivati dolazak turista iz: Turske, Njemačke, Italije, Francuske, Španjolske, Austrije, Švedske, Lebanona, Južne Koreje, Taiwana, Kine i Japana, te iz Argentine i Brazila. Također značajan broj turista se očekuje i iz zemalja regije: Hrvatska, Srbija i Slovenija.

Kroz kontinuiran rad na kreiranju novih turističkih proizvoda, izgradnji kapaciteta uposlenih u turizmu, uvezivanjem i značajnoj promociji, TKH članovi navode zadovoljstvo zajedničkim djelovanjem i također smatraju da ovakav pristup doprinosi porastu dolazaka turista za 4% u 2015, koji očekuju u nadolazećoj sezoni.

Predstavljanje na sajmu je realizirano uz podršku Japanske agencije za međunarodnu suradnju (JICA) te uz tehničku potporu Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu REDAH i sufinanciranje članova TKH.