Zemljišno-knjižno i prekršajno odjeljenje vraćaju se u posušku općinu

... za implementaciju projekta Svjetske banke za zemljišno-knjižnu administraciju pri Federalnom ministarstvu pravosuđa Zoran Mičević posjetili općinu Posušje.

Na sastanku s općinskim načelnikom Petrom Polićem i njegovim suradnicima razgovaralo se o zadnjim koracima vezanim za konačnu uspostavu zemljišno-knjižnog i prekršajnog odjeljenja Općinskog suda u Širokom Brijegu sa sjedištem u Posušju.

Po završetku radnog dijela sastanka, sudionici su obišli prostorije namijenjene za zemljišno-knjižno i prekršajno odjeljenje Općinskog suda u Širokom Brijegu, a koja će biti smještena u zgradi općine Posušje.

U prizemlju zgrade općine, u prostoru Centra za pružanje usluga građanima, bit će smješten šalter gruntovnice na kojem će građani brzo i efikasno u svom mjestu moći ostvariti svoje zahtjeve vezane uz nekretnine.

Naime, prilikom realizacije u početnoj i završnoj fazi projekta uspostave zemljišno-knjižnog i prekršajnog odjeljenja uspostavljena je aktivna institucionalna suradnja s Visokim sudskim i tužiteljskim vijećem BiH, Federalnim ministarstvom pravosuđa te županijskim Ministarstvom pravosuđa i uprave, bez koji ne bi bilo moguće danas ostvariti ove projekte, započete još početkom 2007., piše Dnevni list.