Više od 3500 mještana Vinjana dobilo novi vodovod

Posušje

Prilikom obraćanja općinski načelnik Petar Polić okupljenima je kazao kako se zahvaljuje donatorima koji su sufinancirali dionicu projekta u iznosu od 125.000 maraka, te je čestitao izvođačima radova na dobro obavljenom poslu.

Dobra suradnja s GAP-om

Anders Hedlund, direktor SIDA-e, kazao je kako GAP projekt u Bosni i Hercegovini trenutačno surađuje sa 72 općine. ''Posušje je naša partnerska općina od 2005., tako da smo imali dugu i uspješnu suradnju. Trenutačno se nalazimo u fazi rada u kojoj svaka od naših partnerskih općina može dobiti iznos od 125.000 maraka i iskoristiti ga za projekt za koji oni smatraju da je najpotrebniji zajednici. Ono je nama jako bitno, kao i sama investicija, je to da građani, sudjeluju i sami odlučuju o tome što je prioritet'', kazao je Hedlund, te dodao kako je impresioniran činjenicom da je ova općina uspjela sredstva, koja su oni donirali, kombinirati s drugim sredstvima iz različitih izvora, kako bi zadovoljili potrebe građana ove mjesne zajednice, njih oko 3500.

Općinska ulaganja

Ivan Lončar, predsjednik Mjesne zajednice Vinjani, kazao je kako je, kao i ještani, zadovoljan ovim projektom, te se nada kako će ova mjesna zajednica, odnosno njezini mještani, realiziranjem ovog projekta, u bliskoj budućnosti dobiti svoje priključke za vodu. Na dionici magistralnog vodovoda Posušje - Vinjani, izgrađen je cjevovod u dužini od 10.171 metra. Za izgradnju magistralnog vodovoda za Vir, iz proračuna općine Posušje izdvojeno je oko 647.000 maraka, piše Dnevni list.