FOTO  U Posušju održan sastanak inicijativnog odbora Vijeća mladih FBiH

vijeće mladih, Posušje

Sastanku su prisustvovali predstavnici Vijeća mladih Sarajevske županije/kantona, Vijeća mladih Unsko-sanske županije/kantona, Vijeća mladih Tuzlanske županije/kantona, Vijeća mladih Posavske županije/kantona, Vijeća mladih Srednjobosanske županije/kantona, Vijeća mladih općine Tomislavgrad, Vijeća mladih grada Mostara, Vijeća mladih grada Širokog Brijega, predstavnici Udruga mladih iz općine Ljubuški, predstavnik Instituta za razvoj mladih BiH „KULT", predstavnici medija i predstavnici Vijeća mladih općine Posušje.

Sastanak je vodio predsjednik Vijeća mladih općine Posušje i domaćin, Mate Lončar, koji se na početku zahvalio sudionicima sastanka na dolasku, istaknuo važnost suradnje i povezivanja mladih, te osvrnuo na dosadašnji rad Vijeća mladih općine Posušje. Održavanje ovog sastanka u Posušju ima veliku važnost kako za cijelu općinu, tako i Vijeće mladih Posušja, naglasio je Lončar.

Na sastanku se razgovaralo o formiranju Vijeća mladih Županije Zapadnohercegovačke, a samim tim i Vijeća mladih Federacije BiH. Predstavnici udruga mladih općine Ljubuški najavili su skoro formiranje Vijeća mladih u toj općini, što je i posljednja prepreka formiranju županijskog Vijeća mladih.
Predstavnici županijskih/kantonalnih Vijeća mladih iskazali su punu podršku formiranju spomenutih Vijeća mladih, kako bi se stvorilo krovno tijelo mladih u Federaciji BiH.

Akteri sastanka uputili su podršku novim vlastima na svim nivoima u rješavanju problema sa kojima se susreću mladi, te uputili apel za kvalitetniju primjenu Zakona o mladima Federacije Bosne i Hercegovine.
Na kraju su članovi Vijeća mladih Posušja uručili simbolične poklone gostima, kao spomen na općinu Posušje i ovaj sastanak, koji će sa sigurnošću biti ključan u daljnjem razvoju Vijeća mladih na svim nivoima.

Vijeće mladih općine Posušje