Trojica seksualno iskorištavali retardiranu Posušanku, uslijed čega je ostala trudna

Trojica seksualno iskorištavali retardiranu Posušanku, uslijed čega je ostala trudna
...oblasti kaznenih djela protiv spolne slobode i ćudoređa.
Provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da su J. B. (50) iz Posušja, D. R. (76) sa šireg područja općine Posušje i B. M. (36) sa šireg područja općine Grude, kroz dulje vremensko razdoblje, na području općina Posušje i Grude spolno općili s mentalno retardiranom ženskom osobom s područja općine Posušje, uslijed čega je ista ostala trudna.

Izvršenim vještačenjima utvrđeno je da žrtva ima značajno snižene intelektualne sposobnosti odnosno ima stupanj retardacije lako prepoznatljiv i neprofesionalcima te ista nije mogla dati svjestan pristanak na spolne odnose.

Također, provedenim izvidima utvrđeno je postojanje osnova sumnje da su navedene osobe, kroz dulje razdoblje, imale spolne odnose sa žrtvom uslijed čega je ista ostala trudna, čime su ispunjena zakonska obilježja kaznenog djela iz čl. 204. st. 5. a u svezi s čl. 1. KZ-a FBiH. Sektor kriminalističke policije MUP-a danas će Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv J. B. (50), D. R. (76) i B. M. (36) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo spolni odnošaj s nemoćnom osobom iz čl. 204. st. 5. a u svezi s čl. 1. KZ-a FBiH.

Inače, za navedeno kazneno djelo zapriječena je kazna zatvora u trajanju od jedne do deset godina.

mupzzh