Posuška općina pokreće niz projekata

opcina posusje

... općina namjerava pokrenuti niz projekata koji bi trebali povećati broj zaposlenih, razvoj gospodarstva i ostanak mladih.

''Suradnja u Općinskom vijeću je dobra, a vijećnici se ne bave jeftinim strančarenjem i skupljanjem političkih bodova. Nema problema koji su bili prisutni u prijašnjim sazivima. Naravno, dolazi do manjih prepirki kada se donosi proračun općine, ali glavne razvojne točke određujemo zajedno'', rekao je Lončar.

Kazao je i da općina ulaže značajan dio sredstava u razvoj infrastrukture, vodovodne mreže, grijanja u školama i zgradi Općine te istaknuo važnost manifestacije 'Posuško lito' koja je jedna od najposjećenijih manifestacija u okruženju.

Lončar je istaknuo i potencijale Posušja kao turističkog mjesta koje zahvaljujući blizini Jadrana i Blidinja može razvijati i ljetni i zimski turizam. Naglasio je i problem trenutnog zakona o turizmu koji bi Posušju pomogao da još bolje promovira postojeće prirodne ljepote, ali i nezavršeni granični prijelaz s BiH strane.

Kazao je i kako je Posušje općina s najmlađom populacijom stanovništva te da je to ključni razlog za daljnji rad na razvijanju općine.