Posušje: Provedena akcija kontrole prometa, 25-godišnja djevojka sa najviše alkohola u krvi

...specijalizirane za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH, na području Posušja proveli su akciju pojačane kontrole prometa. Cilj akcije bio je otkrivanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja (upravljanje motornim vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanje motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, prekoračenje brzine), a obje večeri u akciji su sudjelovale četiri patrole policije koje su kontrolirale promet po unaprijed sačinjenom planu, na lokalitetima gdje se očekivao najveći promet motornih vozila, ponajprije u blizini noćnih klubova.
Kako se doznaje u Upravi policije MUP-a ŽZH tijekom pojačane akcije kontrole prometa na području Posušja rekorder po izmjerenom alkoholu u krvi je 25- godišnja djevojka iz Širokog Brijega koja je upravljala vozilom "peugeot", a izmjerena su joj 1.94 promila alkohola u krvi.

Tijekom akcije kontrolirana su 142 vozača i vozila, a alkotestirana su 104 vozača. Izvršenim alkotestiranjem kod 31 vozača izmjereno je prisutstvo alkohola u organizmu - svi ti vozači isključeni su iz prometa i istima smo na licu mjesta uručili prekršajne naloge.

Također, tijekom akcije evidentirano je deset ostalih prekršaja za koje smo također na licu mjesta uručili prekršajne naloge, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.