Posušje: Obuka profesora za probnu županijsku maturu u edukacijskom centru PRIZMA

prizma , prizma , upis novih članova

... profesora koji sudjeluju na probnoj županijskoj maturi koju će ove godine prvi put polagati maturanti Zapadnohercegovačke županije. Voditelji obuke su dvije sveučilišne profesorice iz Zagreba. Nada Babić, redovita profesorica Katoličko-bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Zrinka Jelaska, redovita profesorica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Osim istaknutog znastvenog rada koje imaju ove dvije profesorice, njihovo iskustvo u predavanjima i radu sa studentima sigurno će biti korisno iskustvo profesorima u ovom hvale vrijednom projektu. Nakon predavanja profesorice će održati i odgovarajuće radionice te će polaznici obuke dobiti potvrde o sudjelovanju.

Edukacijski centar PRIZMA u školskoj godini 2018./2019. provodi probnu županijsku maturu. Matura će se održati 5. i 6. listopada u Zapadnohercegovačkoj županiji. Učenici će imati priliku provjeriti svoje znanje iz osnovnih predmeta (hrvatski jezik, matematika i strani jezik) koje će polagati na osnovnoj kao i na višoj razini te izbornih predmeta (biologija, kemija i fizika) koje će polagati na jedinstvenoj višoj razini. Rezultati testova bit će objavljeni pod šiframa koje će dobiti svaki učenik osobno te će tako imati uvid u rezultate samo svoga testa.

Ovaj edukacijski centar tako postaje prvak na ovom području u BiH koji će realizirati jedan iznimno važan projekt za obrazovanje naših učenika.