POSUŠJE: Huligani u sačekuši kamenjem i palicama napadali putnike

policijske kontrole, promet, muprs, crna kronika, Par Selo, sačekuša, pljačka, Tomislavgrad, pljačka, krađa, lakša prometna nesreca, Mostar, policija, huligani, napad, Mostar, pokušaj ubojstva, Sarajevo, policija, navijači, Zrinjski, Mostar, migranti, Bijeli Brijeg, prometna, autocesta

Maskirani huligani, oboružani palicama i kamenjem, u noći sa subote na nedjelju blokirali su cestu u blizini graničnog prijelaza Vinjana Gornjih te su tako dočekivali automobile koji su se vraćali s utakmice Hajduk – Dinamo.

“Negdje oko 24 h, prije graničnog prijelaza Vinjana Gornjih, na pravcu iznad industrijske zone prestiže nas auto (sivi ford Focus) vadi palicu i lupa nam po autu i pokazuje nam srednji prst”, javlja čitatelj Indexa koji naglašava da na automobilima nisu imali nikakva navijačka obilježja. “Kako se nisam snašao u tom trenutku, Ford bježi i pravi nam sačekušu samo 100 metara od granice i nasred ceste stoji lik s palicom i maskiran, ali uspio sam ga izbjeći i pobjeći do granice”, iznosi čitatelj.

Blokirali cestu, lupali palicama i gađali kamenjima

“Kako sam ja jednog lika izbjegao, onda su izašla još dvojica i dočekala sljedeća tri automobila, blokirali cestu i lupala ih palicama i gađala kamenjima, a u jednom od tih automobila su bile četiri cure”, navodi čitatelj koji kaže da su odmah obavijestili policiju. “Ali oni s granice nisu se potrudili ni sekunde da bi pokušali uhvatiti huligane”, tvrdi čitatelj koji se pita tko će im sanirati štetu na oštećenim automobilima.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska na naš upit o navedenom slučaju odgovorila nam je da su evidentirali jednu dojavu o jednom događaju u kojem su oštećena tri osobna vozila.

“Dojavu smo zaprimili 1. rujna 2019. u 0:15 sati a događaj se dogodio na cesti D76 u mjestu Vinjani Gornji. Policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi izišli na mjesto događaja, kojom prilikom je utvrđeno da su nepoznate osobe šipkama oštetile dva vozila Mercedes i jedno vozilo Fiat Punto, nakon čega su se udaljile s mjesta događaja. Na vozilima je nastala materijalna šteta, dok niti jedna osoba koja se nalazila u tim vozilima nije zatražila liječničku pomoć. U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja”, stoji u odgovoru policije./HMS/