Posušje: Ekološka akcija “JER TE SE TIČE” ponovno u akciji

Ukupno je prikupljeno više od 120 (od 120litara) vreća raznoga otpada i smeća. Ekipe koje su čistile krenule su iz dva smjera, a akcija koja je počela jutros u 10h trajala je 5 sati.

Sudjelovali su: Udruga Apollo, Udruga Primus, Tkd klub Poskok Posušje, te Torcida Posušje.
Iako nije bio velik odaziv na akciju čišćenja općine Posušje i okolice, 12 cura i momaka koji su sudjelovali nisu prestali čistiti ni kada je kiša počela, te su namjeravane dionice počistili. Hvala im!

Akciju je medijski popratio Radio Plus, u čiji se eter uživo javio Mate Lončar - predsjednik Vijeća mladih općine Posušje i ukratko rekao par riječi o akciji, te naglasio iznenađenost količinom otpada u centru grada i apelirao na sugrađanje da ne bacaju otpad gdje god im to padne na pamet. Lončar je poručio u ime svih sudionika: "Ne unistavajte grad u kojem zelimo zivjeti i kojeg volimo"! Hvala svim medijima koji prate nasu akciju.


Također smo dopise i podršku dobili iz drugih gradova, prvenstveno preko ogranaka Vijeća mladih uključujući Mostar, Livno, Sarajevo, Široki Brijeg itd., - hvala im!

Radnu ekipu i radnu akciju čišćenja nagradio je i svesrdno podržao gosp. Ivan Petric (Iko Bagušić), koji je ekipu počastio ručkom. Hvala mu najljepša!
Također je ekipu htio počastiti ručkom i gospodin Darko Koštro - mu hvala. Ponovo hvala gosp: Frani Lebi, direktoru JP Vodovod Posušje, koji je i danas bio uz nas, te osigurao vreće i rukavice za sudionike.
Mnogi ljudi su se javili i javljaju se i dalje, a koji žele podržati ekološku akciju "Jer te se tiče!" bilo financijskim ili drugim sredstvima - hvala im!

Hvala mnogima i na moralnoj podršci!
Hvala Vam od srca!

A malena brojka sudionika više govori o mentalnom društvenom stanju, nego li o nemogućnosti dolaska! Hvala i na empiriskom fenomenu realnoga konkretuma epohe životne egzistencije! Noo, mi nastavljamo dalje.

Vijeće mladih općine Posušje