Općina Posušje osigurala besplatan prijevoz učenika

Posušje, prijevoz učenika

Lijepa vijest stiže iz Posušja. Naime, nakon što su se zalaganjem općinskih službi te natječajnom procedurom odabranog prijevoznika konačno stekli i financijski i organizacijski uvjeti za odvijanje besplatnog prijevoza učenika, sada se službeno može reći da će se to realizirati.

Rukovodstvo Općine odlučilo se na ovaj potez te će nakon jučer održanog Kolegija u uredu Načelnika, uputiti Općinskome vijeću na usvajanje prijedlog stavljanja izvan snage postojeće Odluke o plaćanju participacije prijevoza učenika.

Načelnik Općine Posušje Branko Bago je ovim povodom rekao:

Svi naslijeđeni dugovi iz ranijih perioda prema prijevozniku su sanirani, neke nove linije za prijevoz učenika utvrđene, natječajna procedura za trogodišnje razdoblje provedena, došli smo u situaciju da našem najvažnijem dijelu populacije, našim školarcima omogućimo u potpunosti besplatan prijevoz do škola i nazad.

Na taj način želimo kao jedinica lokalne samouprave pokazati posebnu skrb i odnos prema učenicima, njihovim roditeljima i starateljima. Kako pokušavamo i ulaganjem u školske objekte, školsku opremu i školska dvorišta, učiniti sve što možemo za što kvalitetniji nastavni proces, ovom neuobičajenom socijalnom mjerom za prijevoz činimo dodatni iskorak u brizi o našim školarcima.

Na našim učenicima je da se trude i ostvaruju što bolje uspjehe u školi i stječu znanja i vještine, a na nama da im u sve to olakšamo, rekao je Bago, prenosi posušje.net.

Podsjetimo kako je Općina Posušje najmlađa općina po strukturi stanovništva u cijeloj BiH, kako ima najveću osnovnu središnju školu u BiH sa oko 1.400 učenika, a ukupno oko 2.600 učenika u četiri osnovne i dvije srednje škole, kako je za školsku godinu 2018/2019 imala povećan broj prvašića sa 181 na 220, kako gradi novu osnovnu školu u Posušju da bi rasteretila postojeću.

Intenzivno se rekonstruiraju škole i ulaže u njih, a područna škola u Čitluku se proširuje zbog pomanjkanja prostora i dotrajalosti, javlja Posusje.net. Poduzimaju se sve mjere kako bi se pomoglo u usklađivanju potreba tržišta rada sa srednjoškolskim obrazovanjem, odnosno osluškuju potrebe domaćih poslodavaca te se aktivno partnerski surađuje sa srednjim školama u svim segmentima unapređenja i potpore našim učenicima.

Sve to su ohrabrujući i poticajni razlozi da i dalje nastavimo aktivno brinuti o našim školarcima.

Ovim potezom Posušje se nastoji svrstati u kategoriju “Općine – prijatelja djece”.

Sretan početak nove školske godine, poručuju iz Općine Posušje.