Od 1. ožujka besplatan prijevoz za učenike u Posušju

...inicijativu načelnika da se besplatno financiraju samo učenici osnovnih škola od 1. ožujka ove godine, dok će srednjoškolci morati sačekati iduću školsku godinu.
U petak je održana 19. sjednica Općinskog vijeća Posušje s jednim širim dnevnim redom, gdje je ubačena i dodatna točka koja se tiče besplatnog prijevoza za učenike osnovnih i srednjih škola na području ove općine, piše Dnevni list. Naime, prijedlog vijećnika HSP-a da se uvede besplatan prijevoz za učenike osnovnog i srednjeg obrazovanja, polovično je usvojen, jer je donesena odluka da se besplatno financiraju učenici osnovnih škola od 1. ožujka, dok će srednjoškolci morati sačekati do početka sljedeće školske godine.

“Najveća polemika se vodila o prijevozu za učenike. S obzirom da novca u proračunu nema, vijećnici HSP-a su na kraju prihvatili inicijativu načelnika da se besplatno financiraju samo učenici osnovnih škola. Srednje obrazovanje nije obvezno i mi, kao općina, nismo dužni osigurati taj prijevoz, ali ćemo ipak učiniti sve kako bismo i njima olakšali školovanje, pa ćemo već u lipnju razgovarati s Vladom ZHŽ-a o tome”, pojašnjava Zdenko Bošnjak, predsjednik OV-a Posušje.