Kroz život idite skromno ne odričući se svoje vjere

Među krizmanicima su i framaši iz Graca i Broćanca, te šest krizmanika posuške frame.

Riječi zahvale

Na sv. misi je pjevao župni i framaški zbor pod vodstvom prof. Ljube Begića. Župnik župe P. Gradac fra Ivan Landeka je izrekao riječi zahvale, a pozdrav biskupu Periću prenio je krizmanik Josip Knezović. Sve je proteklo u dobrom ozračju i veseloj atmosferi. Ispred župne crkve sv. Ante Padovanskog u Šujici 47 krizmanika krizmom je potvrdilo svoju vjeru. Misno slavlje je predvodio biskup Ratko Perić.

U svojoj propovijedi snažno je naglasio kako kroz život treba ići skromno i dostojanstveno, ne odričući se nikad svoje vjere. Poručio im je kako u životu treba biti ponizan, te kako je znanje bitno, ali nas ono nikada ne smije uzoholiti. Propovijed je završio ohrabrivši ih tako što im je rekao da se uz svećenike moli za njih, te kako se nada da će nekog od njih Bog pozvati da izaberu redovničko zvanje.

Šujički župnik Šimun Romić pripremio je krizmanike, tako da je sve prošlo u najboljem redu. Uz njega u svetom misnom slavlju sudjelovali su i fra Alojzije Bošnjak, šujički kapelan, fra Gabrijel Mioč i don Ante Komadina.

Sedam darova

- Iskreno se nadamo da će na ovih 47 krizmanika Duh Sveti spustiti svoje milosrđe i da će im udijeliti svojih sedam darova - kazano je na krizmi.

Večernji list