Invazija Federalnih inspekcija na Hercegovinu. U ZHŽ-u i HNŽ-u svaka osma tvrtka već bila predmet inspekcije u Sarajevu svaka 56

inspekcija, Sarajevo, Hercegovina, inspekcija, zapečaćeni objekti, HNŽ, federalna inspekcija, press konferencija, ibrahim tirak, kontrola, federalna inspekcija, kladionice, zatvaranje, oprez, inspekcija, HNŽ, inspekcija, inspektori, Tomislavgrad, Livno, akcija, inspekcija, inspektori, Hercegovina, inspektori, inspekcija, Zakon, inspekcija, federalna inspekcija, FBIH, federacija, Federacije BiH, inspekcija, inspekcija, Hercegovina
Baza federalnih inspektora koji vršljaju po Posušju je u Hotelu Tomislav u Tomislavgradu. Ukoliko ovih dana u večer ili jutro prođete kroz Tomislavgrad vidjeti će te nekoliko vozila „Škoda" sa natpisom "Federalna inspekcija". Sva ta vozila ujutro kreću prema Posušju , cili dan vršljaju po tvrtkama i kafićima našeg grada a uvečer se vraćaju na počinak u TG aktovki punih ispisanih prekršajnih naloga.

Do ove invazije nije došlo slučajno, naime, pojačani inspekcijski nadzor, na temelju odluke nelegalne Vlade Federacije predvođene bratom od Mirsada Nikšića i nekolicine hrvatskih izdajnika započeo je 12. rujna i trajat će sve do 28. listopada ove godine. U tom razdoblju, treba provesti oko 8.500 inspekcijskih nadzora.

Ti inspekcijski nadzori će biti usmjereni na kontrolu zakonitosti angažiranja zaposlenih, isplatu plaća i nadzor predaje konačnog obračuna, kao i na uplate doprinosa i proces fiskalizacije. Nositelj provođenja pojačanog nadzora rada na crno je Federalna uprava za inspekcijske poslove, a u aktivnosti će biti uključene županijske uprave za inspekcijske poslove i mjerodavna tijela za inspekcije u sastavu županijskih ministarstava, Porezna uprava FBiH, Federalni i županijski zavodi za zapošljavanje, Jedinica za potporu FMUP-a, Ministarstvo sigurnosti BiH (Odjel za strance) te Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Statistički pokazatelji otkrivaju da svaki treći radnik u BiH radi na crno. Prema podacima entitetskih i državnog Zavoda za statistiku, više od 240 tisuća radnika nije prijavljeno. Zbog rada na crno najviše gube zavodi za mirovinsko osiguranje i zdravstveni fondovi. I same institucije vlasti svojim odlukama su kumovali da se rad na crno razvije kao endemska bolest.

Odakle samoproglašenoj Saraj Vladi ideja da je većina od tih 240 tisuća radnika u Hercegovini trebalo bi pitati Krajinu i Čambera.Bože sačuvaj da smo mi protiv suzbijanja rada na crno ali je van svake pameti podatak da je u Hercegovini konkretno u ZHŽ-u i HNŽ-u svaka osma tvrtka već bila predmetom pregleda Federalnih inspektora a da je na području Sarajevske Županije ( Sarajevski Kanton da prevedemo YUrišićevim pravašima ) predmetom inspekcijske provjere bila svaka 56.-a tvrtka.

Bilo kako bilo Federalne inspekcije će oderati tvrtke i vlasnike istih u Hercegovini za milijunske iznose , odluke samoproglašene Federalne vlade će se i dalje donositi jednoglasno i bez preglasavanja ( poseban pozdrav Judinim sinovima Budimiru , Čamberu , Krajini i Lijanoviću ) , a Bošnjaci će i dalje navijati za Edina Džeku i čuditi se kako ti tamo neki u Hercegovini navijaju za hrvatsku a ne BiH reprezentaciju.

Vjerojatno im neće pasti na pamet da možda s tim ima veze i podatak da će nakon ove invazije Federalnih inspektora na Hercegovinu inspekcijskom pregledu biti podvrgnuta svaka treća tvrtka u Hercegovini da je to u Sarajevu tek svaka 56.

Država za čovjeka,možeš mislit...

Posušje-online.info