Predstavljena knjiga ” Dario Kordić- Da se ne zaboravi”

Autori knjige su Miroslav Piplica, predsjednik Austrijsko- hrvatske zajednice za kulturu i šport iz Beča , i Mladen Pavković , predsjednik Udruge branitelja i invalida Domovinskog rata Podravke.

Predstavljanju pored ostalih nazočili su : supruga Darija Kordića, Venera i brat Daria Kordića, Davor te visoki općinski i županijski dužnosnici.

Dario Kordić je bio jedan od potpisnika utemeljenja Hrvatske Republike Herceg Bosne, Kordić je bio jedan od predsjednika HDZ-a BiH. Politička neodgovornost osudila ga je na 25 godina robije, iako mu nisu mogli naći krivice. Smrću Franje Tuđmana, njegovoj je obitelji ukinuta svaka pomoć i već petnaest godina leži u Grazu u zatvoru.

Riječi Dariove supruge Venere zorno prikazuju o kakvim se sudskim konstrukcijama radi: "Živa je istina da mu je to bilo u istrazi ponuđeno preko odvjetnika: ukoliko optuži Tuđmana i Šuška, doći će do nagodbe sa Sudom! Da je to napravio, bio bi danas vani na slobodi kao i svi drugi optuženici. Zašto nije? Jer je, kako mi kaže, ponosan na te ljude, ponosan što je bio s njima, ponosan što ih je uopće poznavao.

Uz svu nepravdu koja je zadesila obitelj Kordić, Kordić iz zatvora poručuje " ovo je moj križ i ja ću ga nosti do kraja".

posusje-online.com