„Duhovni cjenik“ u Posuškom Gracu!

Posuški Gradac

... kako bi pomogli svojim najpotrebitijim župljanima.

Prve dvije nedjelje framaši su prodavali svoje ručno rađene božićne nakite, adventske vijence i kolače, a sav prilog će ići za kupovinu osnovnih namirnica i ostalih potrepština s kojima će framaši ove blagdane uljepšati svojim župljanima koji si to ne mogu priuštiti.

Treće nedjelje framaši su se potrudili da oni na predivan način počaste svoje župljane koji su se u velikom broju odazvali i sudjelovali u njihovim akcijama.Naime, framaši su pripremili kolače, sokove, čajeve, ostale napitke i slastice te poslije nedjeljnih misa pozvali sve župljane na druženje i čašćenje. Ono što je svima bilo najzanimljivije jest upravo duhovni cjenik ovih slastica i napitaka.

Framaši bi uz podijeljene kolače zatražili da župljanin izmoli jedan Očenaš, za čaj dvije Zdravomarije, za kakao najmlađi su trebali izmoliti Anđelu čuvaru mili, a oni stariji za „nešto ljuto" jednu Krunicu. Uz predivno druženje, proslavili su i rođendan svog duhovnog asistenta fra Ivana Landeke, koji framaše podržava u svim njihovim idejama i akcijama.

Framaši se od srca zahvaljuju svima koji su na bilo kakav način pomogli u ovim akcijama. Hvala za veliko srce, za podršku i za vaše pohvale.

posuski-gradac.com