Dragan Čović i Kolinda Grabar Kitarović pokrovitelji III. Festivala klapske pisme u Posušju

Dragan Čović

Kako ekskluzivno doznajemo organizacijski Odbor dobio je službene potvrde da će pokrovitelj III. Festivala klapske pisme koji će se održati 6. i 7. kolovoza 2016. godine biti hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, a supokrovitelj festivala biti će Predsjednica Republike Hrvatske gđa. Kolinda Grabar Kitarević.

- Činjenica da su važnost i vrijednost ovog događaja prepoznale najviša tijela izvršne vlasti kako u Bosni i Hercegovini tako i Republici Hrvatskoj govori da festival polako, ali sigurno izrasta u kulturno-tradicijski događaj koji ima veliku vrijednost te da povezuje dvije regije, Hercegovinu i Dalmaciju, koje imaju puno zajedničkih odrednica, od zajedničke povijesne, tradicijske, kulturne pa do prirodne baštine. Trud i rad uložen u pokretanje festivala i njegovo održavanje se isplatilo, te se nadamo da će ovogodišnje izdanje nadmašiti dosadašnje festivale, kako u glazbenom tako i organizacijskom smislu, rekao je načelnik općine Posušje i predsjednik Organizacijskog odbora Branko Bago.

Festivalski odbor na održanoj sjednici objavio je Natječaj za sudjelovanje na III. Festivalu klapske pisme Posušje 2016. Na natječaj, koji je međunarodnog karaktera, mogu se prijaviti muške, ženske i mješovite klape. Klape će se natjecati u tri kategorije, muške klape nastupit će u subotu, 6. kolovoza 2015., a ženske i mješovite u nedjelju, 7. kolovoza. Svaka klape koja želi sudjelovati na Festivalu treba popuniti prijavni obrazac objavljen na festivalskoj web stranici www.fkp-posusje.com na kojoj je i sam tekst Natječaja kao i Pravilnik Festivala. Natječaj je otvoren do nedjelje, 1. svibnja 2016., a zainteresirane klape prijavni obrazac kao i ostale materijale propisane Pravilnikom trebaju dostaviti isključivo putem e-maila: [email protected]
Ovaj vijest dobra je pozivnica za sve ljubitelje klapske pisme kako iz Hercegovine tako i iz Dalmacije da i ove godine posjete i uživaju u izvedbama muških, ženskih i mješovitih klapskih sastava u prekrasnom ambijentu na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju.