Dom zdravlja Posušje dobio svjetlosno-zvučni ekvilajzer

Dom zdravlja Posušje dobio svjetlosno-zvučni ekvilajzer

Svjetlosno-zvučni ekvilajzer, uređaj koji se primjenjuje u tretmanima kod djece s poteškoćama govora i sluha, doniran je danas Domu zdravlja u Posušju.

Vrijednost uređaja je 3.300 maraka, a tamošnji Dom zdravlja prvi je u Zapadnohercegovačkoj županiji (ZHŽ) koji ga posjeduje.

Uz pomoć ovog uređaja djeca uče boje i jačinu zvuka u prostoru. U kombinaciji s tehnikama za stimuliranje motorike pomoću ovog uređaja potiče se rad jednog ili više osjetilnih sustava ovisno o potrebama svakog pojedinog djeteta.

Uređaj djeluje umirujuće, tako da je odlična pomoć pri smirivanju djeteta prije i tijekom terapije.

Uređaj je nabavljen od sredstava prikupljenih prilikom organizacije ovogodišnjeg koncerta Željka Bebeka u Posušju u sklopu Posuškog lita.

Dom zdravlja je danas posjetio i posuški načelnik Branko Bago koji je kazao kako će ova općina i ubuduće biti otvorena za slične projekte.

"Područje zdravstvene zaštite iziskuje stalno ulaganje i unapređenje, razvoj tehnologija donosi nove uvjete i svi moramo biti uključeni, složni i otvoreni za nove projekte, postavljati sebi nove izazove i iznalaziti načine kako doprinijeti boljem sutra svih nas, pogotovo naših najmlađih" - poručio je načelnik Bago.

Inače, dosadašnji rad ovog odjela već je ostvario svoj primarni cilj, a to je svakodnevna skrb za posebno ranjivu skupinu - djecu s posebnim potrebama. Odjel trenutno pruža usluge za deset stalnih korisnika i veći broj djece razne živote dobi koja imaju potrebe za povremenim tretmanima radi poboljšanja psihomotornih sposobnosti.