FOTO  Delegacija EU u BiH iz Posušja otišla presretna

vijeće mladih, Posušje

Prvog dana (petak), delegacija je boravila u Gimnaziji Fra Grge Martića Posušje, gdje je bila organizirana debata sa učenicima i prezentacije filmova o EU. Učenici su pokazali veliku zainteresiranost za EU, kao i rad delegacije EU u Bosni i Hercegovini, te postavljali razna pitanja vezana za školovanje i stipendiranje u EU.

Drugog dana (subota), delegacija je od 11h do 13h boravila u caffe bar-u „Calipso" gdje su svi građani imali priliku razgovarati sa članovima delegacije. S delegacijom su razgovarali i članovi Udruge gospodarstvenika Posušje, te im predstavili svoj dosadašnji rad i prepreke sa kojima se susreću u svom poslu. Delegaciju o svom radu i planovima upoznali su članovi Vijeća mladih općine Posušje , kao i predstavnik općine Posušje.

U 14h, nastavio se kulturno-zabavni program u Kino dvorani Posušje, kojeg je otvorio predsjednik Općinskog vijeća općine Posušje, Ivan Lončar, a nakon toga sve prisutne pozdravila je ambasadorica Velike Britanije, te izrazila sreću što se nalazi u Posušju i vidi toliko veliki broj mladih osoba. U natjecateljskom kvizu sudjelovalo je 10 učenika gimnazije, podijeljenih u pet timova. Najbolje su bile Katarina Miličević i Darija Ćorluka. Na talent show prijavilo se 13 natjecatelja, a prvo mjesto osvojio je glazbeni bend „Sjena". Žiri nije imao niti malo lak zadatak, jer su svi bili odlični i predstavili Posušje u najboljem mogućem izdanju. Svi sudionici su osovjili nagrade i diplome za sudjelovanje u projektu, a pobjednici idu na finalno natjecanje koje će se uskoro održati u Sarajevo, te im od srca želimo puno sreće i uspjeha. Svojim plesnim točkama sve nazočne počastili su učenici Osnovne škole Ivana Mažuranića, koji su izveli u grupama tri plesne koreografije. Bili su odlični, te im veliko hvala, njima i njihovim učiteljicama. Na pauzama je nastupao glazbeni bend „Urban", a Teatar mladih Mostara nazočne je počastio kazališnom predstavom „Grana masline". Kao simbol mira, granu masline, mladi su poklonili predsjedniku Općinskog vijeća, te zaželjeli da se i u Posušju širi mir, dobrota i ljubav. Na kraju se delegacija zahvalila svima na gostprimstvu i ljubaznosti sa kojom su se susreli u Posušju, te naglasili da je ovo najbolje organiziran program, sa najboljim natjecateljima, u sklopu ovog projekta „EU pred tvojim vratima", u kojem su do sada posjetili 11, od ukupno 13 općina sa područja Bosne i Hercegovine.

Hvala vama, dragi sugrađani, koji ste se odazvali ovo događaju, a posebno hvala svim natjecateljima, sudionicima debate i cijelog programa, jer bez vas sigurno ne bismo uspjeli. Veliko hvala, profesorici Renati Čale, koja je dala svoj maximum u organizaciji ovog događaja, radila sa djecom i učinila ovaj projekt mnogo, mnogo ljepšim i uspješnijim, stoji u priopćenju Vijeća mladih općine Posušje.