FOTO  Brojne aktivnosti u Posuškom Gradcu

Brojne aktivnosti u Posuškom Gradcu

Uređenje škole
U područnoj školi, nakon što su prošle godine osigurane nove stolice i klupe te uređen strop uz pomoć Norveške ambasade, ovih dana se postavlja novi laminat i dobivene su dvije nove ploče za dvije učionice od strane općine Posušje. Također, bitno je naglasiti da će od ove godine učenici nastavu pohađati u jednoj smjeni što će svakako biti olakotna okolnost kako za roditelje tako i za učitelje.

Novi krov na župnom uredu
Ovaj mjesec su okončani radovi na krovištu župnog ureda. Župa je bila primorana obnoviti krov na dijelu župnih prostorija jer je bio dotrajao: građa istrula kao i crijep i trebalo ga je mijenjati. Župni ured sada ima novi krov, a investiciju su novčanim sredstvima potpomogli župljani.

Nova arheološka istraživanja i nastavak radova na bazilici
U ovom tjednu počela su pokusna arheološka iskopavanja na lokalitetu Liske u Gradcu. Smatra se da se na ovom području nalazi antičko naselje.
Ovdje je pronađen i jedan od najvažnijih spomenika iz Rimskog razdoblja na području Posušja, ali i u ovom dijelu Europe.
Također, sljedeći tjedan bi se trebali nastaviti radovi na konzervaciji i restauraciji starokršćanske bazilike uz podršku Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Voditelj projekata je arheolog i povjesničar Ljubo Oreč.

Dani dječjeg veselja
Da aktivnosti ima napretek dokaz su „Dani dječjeg veselja" u organizaciji Frame Posuški Gradac na kojima se okupi više od stotinu djece, gdje se kroz igru, ples, pjevanje i molitvu pripremaju za početak nove školske godine.

Malonogometni turnir
Završavamo s Malonogometnim turnirom u Gradcu koji se igra na igralištu područne škole a koji je organizirala mlada ekipa entuzijasta za malonogometaše rođene 2000., 2001. i 2002. godine.