Branitelji u Posušju mirno prosvjedovali nezadovoljni potezima ministra Heleza

HVO postojavanje
...i branitelji općine Posušje onemogućili su rad djelatnici grupe za evidencije iz vojne oblasti federalnog ministarstva obrane u Posušju.

Branitelji tvrde da je razloga za ovakav čin napretek, nezakonita i selektivna revizija, nepoštivanje i neprovođenje presuda Ustavnog suda, nezakonito formiranje revizijskih timova, nepostojanje tima za koordinaciju, nezakonita obustava isplate invalidnina, izuzimanje pečata iz grupe za vojne evidencije u općini Posušje i kao najnoviji slučaj navode blokiranje rada pomoćnika federalnog ministra za vojne evidencije Martina Frančeševića, jedinog predstavnika HVO - a u federalnom ministarstvu, s brutalnim činom zatvaranja njegova ureda. Isto tako tvrde da im do dan danas nije jasna sudbina vojnih evidencija HVO -a.

Dakle, branitelji se protive slanju vojne evidencije i bilo kakvih podataka iz područja vojne obveze koja se može koristiti za provođenje nezakonite i protuustavne revizije, sve dok se revizija branitelja ne vrati u zakonske okvire, a u skladu s Odlukom Skupštine Županije Zapadnohercegovačke o zaštiti zakonito stečenih braniteljskih prava.

Ovo spontano okupljanje još jednom je pokazalo da su branitelji jedinstveni oko obrane svog statusa i vitalnog nacionalnog interesa.

Radio Plus