500 sudionika na zanimljivim 4. Posuškim igrama bez granica

Ovogodišnje Posuško ljeto 2013. nikada nije bilo bogatije i sadržajnije i to je događaj koji je nekako svima prirastao srcu, privlači poprilično velik broj publike i sudionika. Četvrte igre bez granica prava su atrakcija za djecu i odrasle te brojne gledatelje. To je priredba u kojoj sudjeluje veliki broj djece, roditelja i drugih. Ovogodišnje igre su otvorene 27. srpnja 2013. godine vrlo atraktivnim događajem - puzanjem i utrkom beba, maratonom djece, crtaonicom i novom igricom "malee ninjeee".

Uhvati jaje

Nastavljene su u nedjelju, 28. srpnja utrkom u vrećama, na tri noge, nogometnim slalomom te Grginom utrkom i novom disciplinom - uhvati jaje. Prije starta voditelji programa su istaknuli tko su organizatori i donatori te da su ove igre rekordne s blizu 500 sudionika. Na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju pet sati je trajao zanimljiv program prvoga dana i beba i svih drugih, a toliko i druge večeri. Bilo je spektakla, pravih borbi, viteških ponašanja. Navijalo se i čestitalo pobjednicima uz nagrade glavnog pokrovitelja Megglea i drugih. Najbolji druge večeri u utrci s vrećama bili su: Leonard Kovačić, Mate Pirić i Anamarija Duspara. Utrka s tri noge bila je događaj plus.

Grgina utrka

Najbolji su Ante Begić i Mate Zlomislić u paru, potom Ivan Čutura i Ivan Bešlić te Ante Ćorić i Marija Maras. Na nogoslalomu briljirali su Vinko Galić, Ivan Leko i Mateo Jakovljević. U Grginoj utrci nagrade i prvo mjesto osvojili su trojica Penava - Stjepan, Ante i Ivan. Svi su presretni otišli doma i pobjednici i sudionici te oko dvije tisuće gledatelja jer se na Igrama našlo mnogo toga lijepoga i zabavnoga za sve dobi.

piše: PC/ VLM