Platforma odlučila: Ni marke Posušju, Rami, Ljubuškom od 27,6 milijuna KM od GSM licenci

...na koji je izvršena raspodjela sredstava ostvarenih GSM licenci općinama s većinskih hrvatskim stanovništvom u Federaciji BiH u 2011. godini.

 Vukadin je rekao novinarima da se u ovom slučaju radi o financijskom iscrpljivanju općina u kojima živi većinsko hrvatsko stanovništvo, te da se sve ovo radi ciljano za predstojeće lokalne izbore.

 - Hrvatske općine koje su dobile sredstva od GSM licenci za prošlu godinu, dobile su to zbog toga što će stranke platforme u tim općinama zajednički nastupiti na općinskim izborima u BiH u listopadu ove godine –  rekao je Vukadin, prenosi Srna. Čelnik izvršne vlasti općine Tomislavgrad kao primjer “financijskog iscrpljivanja” naveo je hrvatske općine Tomislavgrad, Posušje, Prozor-Rama, Ljubuški i druge, koje nisu dobile ni jednu marku od 27,6 milijuna maraka ostvarenih od GSM licenci, koliko je odlukom Vlade FBiH raspoređeno općinama za financiranje projekata rekonstrukcije putne infrastrukture.

 Vukadin smatra da će stranke platforme u FBiH od općina koje su dobile sredstva od GSM licenci za 2011. godinu tražiti podršku na narednim lokalnim izborima, te da odluka o raspodjeli sredstava od GSM licenci ima političku pozadinu.

 Izgleda da po platformaškoj Vladi u koju ulogu janjičara ima HSP u Posušju, Tomislavgradu, Rami i Ljubuškom nema mobitela i zato je bolje ovih 27,6 milijuna KM preusmjeriti u bošnjačke općine. Druga varijanta je da su i u HSP-u shvatili da politički preživjeti mogu jedino ako za njih glasaju Bošnjaci jer Hrvati više neće. HSP je danas sve osim hrvatska stranka.